Alket
Senior Member
Senior Member

Re: Festa per 100 vjetorin ja nisi ne Shkup e jo ne Tiran.

Mo, 17. Dez 2012, 17:56

egnatia hat geschrieben:
Alket hat geschrieben:
egnatia hat geschrieben:Nuk e njihkan historianët shqiparë historinë shqiptare?
si?
E di që është pak pyetje e vështirë, por do të kisha dhënë një ide: nëse e gjen, lexo librin e historianit shqiptar Kristo Frashëri: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/s ... tyruar.jpg
SHkenca nuk njeh "bunkergraben" ku ka vetem dy an, mik dhe armik, po te kujdesem dhe te mundsomi ti shikomi gjerat me nje perspektiv ma tolerante dhe diferenciale, se qdo e vertet, e ka nje vertet tjeter.

Flm per at propozim.

PS. Fjalt e tuja "gjith shqiptaret nuk e njohin historien shqiptare" jan pak manipulative egnatia, se kerkush nuk shkoj as ne ket drejtim. Por mos u bon marak, se as historianet Serbe nuk e njohin historien e serbies, as greket as maqedonasit, as malazezet, as kroatet....eshte nje Problem pan-balkanike.

egnatia
Danke für die vielen Übersetzungen

Di, 18. Dez 2012, 10:00

Alket,
was meinst Du mit:Fjalt e tuja "gjith shqiptaret nuk e njohin historien shqiptare" jan pak manipulative egnatia ...? Wo habe ich so etwas geschrieben :?:

Nichts zum ungut, aber Du hast leider nicht, aber gar nicht verstanden, was ich geschrieben bzw., gefragt habe, daher hat es keinen Sinn weiter zu machen.
Koha s'vjen pas teje, ti hiq pas kohese!
Naim Frasheri

Belifario
Senior Member
Senior Member

Di, 18. Dez 2012, 10:58

egnatia hat geschrieben:Alket,
was meinst Du mit:Fjalt e tuja "gjith shqiptaret nuk e njohin historien shqiptare" jan pak manipulative egnatia ...? Wo habe ich so etwas geschrieben :?:

Nichts zum ungut, aber Du hast leider nicht, aber gar nicht verstanden, was ich geschrieben bzw., gefragt habe, daher hat es keinen Sinn weiter zu machen.

Si, qysh apo shka!? :shock:

Kusho1983
Senior Member
Senior Member

Di, 18. Dez 2012, 12:36

Alket hat geschrieben:Leute, ihr glaubt doch nicht aller ernstes, dass das byzantische Symbol (Doppelkopfadler) welches auf dem ganzen Balkan zu finden ist automatisch was mit dem Familienwappen Skenderbeu zu tun hat?

Da könnt ihr grad so gut behaupten dass die hälfte der orthodoxen Kirchen Skenderbeu seine waren weil dort ein Doppelkopfadler zu finden ist.
ja klar ist der ursprung des symbols ein byzantinisch-orthodoxes.aber wie dir bekannt ist,hat auch die familie kastrioti dieses symbol in sein familienwappen integriert.doch deine schlussfolgerungen sind ja im äussersten grade tendenziös im sinne,dass du behauptest,dass ein byzantinisch-orthodoxes symbol in einem muslimischen dorf wie libohova bekannt ist,aber die"albanische"version des doppelköpfigen adlers der kastrioti sei deiner meinung nach nicht bekannt.

Alket
Senior Member
Senior Member

Mi, 19. Dez 2012, 21:35

Kusho1983 hat geschrieben:
Alket hat geschrieben:Leute, ihr glaubt doch nicht aller ernstes, dass das byzantische Symbol (Doppelkopfadler) welches auf dem ganzen Balkan zu finden ist automatisch was mit dem Familienwappen Skenderbeu zu tun hat?

Da könnt ihr grad so gut behaupten dass die hälfte der orthodoxen Kirchen Skenderbeu seine waren weil dort ein Doppelkopfadler zu finden ist.
ja klar ist der ursprung des symbols ein byzantinisch-orthodoxes.aber wie dir bekannt ist,hat auch die familie kastrioti dieses symbol in sein familienwappen integriert.doch deine schlussfolgerungen sind ja im äussersten grade tendenziös im sinne,dass du behauptest,dass ein byzantinisch-orthodoxes symbol in einem muslimischen dorf wie libohova bekannt ist,aber die"albanische"version des doppelköpfigen adlers der kastrioti sei deiner meinung nach nicht bekannt.
Decan ist heute auch 100% muslimischen, vor 100 Jahren war die orthodoxe Kirche bumsvoll, also hinkt dein Argument, wen dann müsstest du schauen wie die Bevölkerung vor 300 Jahren aussah als dieses Haus gebaut wurde.

Skenderbeu verstand sich bzw. kämpfte auch um das Erbe des byz. Reiches, und es liegt nahe dass das Wappen diesem Zweck auch diente.

Alket
Senior Member
Senior Member

Mi, 19. Dez 2012, 21:37

egnatia hat geschrieben:Alket,

Dann begründe diese Aussage selbst

Kusho1983
Senior Member
Senior Member

Do, 20. Dez 2012, 13:34

Alket hat geschrieben:Decan ist heute auch 100% muslimischen, vor 100 Jahren war die orthodoxe Kirche bumsvoll, also hinkt dein Argument, wen dann müsstest du schauen wie die Bevölkerung vor 300 Jahren aussah als dieses Haus gebaut wurde.
bei dir frage ich mich immer,weshalb du dich in themen einmischst,von denen du keine ahnung hast.libohova war schon immer muslimisch!also hinkt der vergleich nicht!
Alket hat geschrieben:Skenderbeu verstand sich bzw. kämpfte auch um das Erbe des byz. Reiches, und es liegt nahe dass das Wappen diesem Zweck auch diente.
habe ja auch nichts anderes behauptet!
Zuletzt geändert von Kusho1983 am Do, 20. Dez 2012, 13:50, insgesamt 1-mal geändert.

Alket
Senior Member
Senior Member

Do, 20. Dez 2012, 13:49

Ich bin nicht derjenige der behauptet dass ein adler welches vor 300 jahren auf stein eingemeiselt wurde der adler von skenderbeu ist.

Also nochmals, wie sahen die religiösen gegebenheiten aus als dieses haus entstand und wer hat dies erbaut.

Falls du die frage wieder nicht beantworten kannst, dann las es doch einfach sein.

Kusho1983
Senior Member
Senior Member

Do, 20. Dez 2012, 13:57

Alket hat geschrieben:Ich bin nicht derjenige der behauptet dass ein adler welches vor 300 jahren auf stein eingemeiselt wurde der adler von skenderbeu ist.

Also nochmals, wie sahen die religiösen gegebenheiten aus als dieses haus entstand und wer hat dies erbaut.

Falls du die frage wieder nicht beantworten kannst, dann las es doch einfach sein.
libohova war schon immer muslimisch,also macht es keinen sinn,dass ein muslime den byzantinischen adler ehrt!schau dir das video genau an.

egnatia

Do, 27. Dez 2012, 9:40

Alket hat geschrieben: Fjalt e tuja "gjith shqiptaret nuk e njohin historien shqiptare"
Kannst Du die Übersetzung übernehmen?

Pyetja ime është mëse e drejtë dhe aspak "manipulative". Deri tani lexoj komente nga më të ndryshmet për figurën historike të Gjegj Kastriotit - Skëndërbeut, por "fakte reale" nga historianët lexojmë pak, ose sillen vetëm supozime dhe ripërsëritje të autorëve të mëparshëm. Librin e Oliver Jens Schmitt-it, nuk e kam përfunduar ende, që të jap një mendim të plotë... Para pak kohe lexova librin kritik të prof. Dr. Kristo Frashër-it, i cili është një njohës i mirë i historisë dhe ka shkruar shumë vepra historike si: „Gjergj Kastrioti Skënderbeu. Jeta dhe vepra”, “Skënderbeu në burimet dokumentare shqiptare në shek. XV” etj., kjo ishte dhe arsyeja e idesë që të dhashë më lart.

Koha s'vjen pas teje, ti hiq pas kohese!
Naim Frasheri

Alket
Senior Member
Senior Member

Mo, 31. Dez 2012, 1:08

kerkush nuk tha se historianet shqiptar nuk e njohin historien shqiptare as nuk shkun ne ket drejtim, po pytja jote thot se e ka than ai cilin e pyt.

Sa pika ken per qka e qiten do timin? Emri Ivan dhe Gjakmarja? ken ma shum?

Babai i Skenderbeut u qujt Ivan, ka shkru Schmitti, dhe disa e shohin kto menjeher si slavizim te skenderbeut. Kta njerz nuk jan tu e pa realitetin, edhe sod shqiptaret kan emra slawe, italiena, turko-irane, muslimane, shqipe, greke, po prap jan shqiptar, shumica e prinderve tone kan emra muslimane-osmane, dhe emri nuk i definon traditet e kulturen.

E dyta eshte, Schmitti thot se Skenderbeu luftoj edhe per Gjakmarjen kunder Sultanit, po disa Shqiptarve pi ju doket tash Skenderbeu to much Shqiptar, dhe permend disa indica si vrasja e babes e vet, dhe bashkpunimin me djalin e migjes te sultanit per me vra sultanin.
Kur kam ni spari her ket tese kam mendu "po qysh sum ra mue kjo nmend, po krejtsisht e logjikshme", deri me tani skenderbeu mka dok nje figur distancuar, por me ket mu doket skenderbeu ma i afer, ma njeri dhe vaprat e tina ma te kuptushem.

Kusho1983
Senior Member
Senior Member

Fr, 25. Jan 2013, 17:11

Alket hat geschrieben:Babai i Skenderbeut u qujt Ivan, ka shkru Schmitti, dhe disa e shohin kto menjeher si slavizim te skenderbeut. Kta njerz nuk jan tu e pa realitetin, edhe sod shqiptaret kan emra slawe, italiena, turko-irane, muslimane, shqipe, greke, po prap jan shqiptar, shumica e prinderve tone kan emra muslimane-osmane, dhe emri nuk i definon traditet e kulturen.
ti o nuk e ke lexu mire librin e schmitt o nuk ta kap menja.sepse kritika e historianve shqiptare deri diku osht me ven.sepse rajoni i dibres/peshkopise(pjesa shqiptare)ka qen e perzime me shqiptar,sllave e arumune(kte e thote edhe schmitt).kurse ne pjesen maqedone te dibres(qe sot quhet dibra e modhe),shqiptaret kan qen ne pakice.
tashi kur te del njoni me emnin ivan,ky mund me u konsideru si sllave,sepse ne rajoni i dibres/peshkopise ka qene i perzime.
pastaj edhe nji gjo tjeter schmitt nuk e thote.ne kancelarite e gjon kastriotit figuron emni giovanni castriota(kte gjo schmitt nuk na permend).kjo sepse gjon kastrioti ka pas kancelar shqiptar.schmitt vetem na thote,qe ne arkivat e raguses(kroaci)gjon kastrioti quhet ivan.dhe kjo ne asnji menyre nuk osht profesionale dhe duket sikur schmitt me qellim ka dasht me provoku.
ne pergjithesi te shqiptaret,si psh.edhe te gjergj kastrioti ne kancelarit e tyne kane perdor me shume emna italione,si e ka bo edhe gjergj kastrioti,qe quhej giorgio castriota(edhe pse kancelari i skenderbeut ka qen sllav,prap se prap emnin italisht e ka shkrujt).
Alket hat geschrieben:E dyta eshte, Schmitti thot se Skenderbeu luftoj edhe per Gjakmarjen kunder Sultanit, po disa Shqiptarve pi ju doket tash Skenderbeu to much Shqiptar, dhe permend disa indica si vrasja e babes e vet, dhe bashkpunimin me djalin e migjes te sultanit per me vra sultanin.
Kur kam ni spari her ket tese kam mendu "po qysh sum ra mue kjo nmend, po krejtsisht e logjikshme", deri me tani skenderbeu mka dok nje figur distancuar, por me ket mu doket skenderbeu ma i afer, ma njeri dhe vaprat e tina ma te kuptushem.
gjakmarrja ka qen vetem nji motiv,te pakten ne fillim te kryengritjes se skenderbeut.kte e thot edhe vete schmitt.

Alket
Senior Member
Senior Member

Sa, 26. Jan 2013, 15:47

"nuk ta kap kryt" :D hajde shqipe hajde

Afer te njejten e thash un ...po hauptsache me shit pak mend :)

Kusho1983
Senior Member
Senior Member

Sa, 26. Jan 2013, 18:46

Alket hat geschrieben:"nuk ta kap kryt" :D hajde shqipe hajde

jo,ti nuk the te njejten.ti the,qe schmitt ka te drejte,e historianet shqiptare e kane gabim.une te thash qe te dy kane te drejte,por varet nga pikepamja.schmitt manipuloj ne librin e tij,tu fsheh disa te dhona te rondsishme,si psh.emni i gjon kastritotit ne kancelarine e tij e ne arkivet italione.e pikerisht kte aspekt shume historiane shqiptare ne debatin e emnit te gjon kastriotit e vecune,kurse schmitt nuk dha asnji pergjigje,pse na serviri vetem nji emen,ate sllav te gjon kastriotit.

Alket
Senior Member
Senior Member

Sa, 26. Jan 2013, 22:48

Alket hat geschrieben:"nuk ta kap kryt" :D hajde shqipe hajde

jo,ti nuk the te njejten.ti the,qe schmitt ka te drejte,e historianet shqiptare e kane gabim.une te thash qe te dy kane te drejte,por varet nga pikepamja.schmitt manipuloj ne librin e tij,tu fsheh disa te dhona te rondsishme,si psh.emni i gjon kastritotit ne kancelarine e tij e ne arkivet italione.e pikerisht kte aspekt shume historiane shqiptare ne debatin e emnit te gjon kastriotit e vecune,kurse schmitt nuk dha asnji pergjigje,pse na serviri vetem nji emen,ate sllav te gjon kastriotit.

Jo, ato se kam than un, po ti je tu e than.... dhe nqofse ti din ma mir se une se qka tham e qka nuk tham...pse pro nuk del para pasqyres dhe flet me mue? :D

A din qka kush....nuk kam deshir mu fut me tye ne biseda pa-lidhje....une librin e kam ne komod, tregoma ti mue ne qfar faqe shkrun schmitti se babai skenderbeut ka pas vetem emrin Ivan, dhe tregoma ku e kundershton schmitti emrin ne gjuhet te ndryshme, apo ku thot se ska pas emer tjeter se vetem ivan.

Mu kan schmitti aq frikacak per nje debat, per te verteten.....nuk ish bo Pjestar i Akademies i Shkencave ne Prishtin e Tiran....apo siq thojn gjermanet: nuk ish fut ne shpellen e Luanit.

te preferoj mi kshyr emrat e refugjatve gjat shekullin 16-17 nga Malizi/Shqipnija per ne Kroaci, ne lagjen arbanas te zadarit, Prej 20 emra, jan 1-3 shqip, tjeret jan slawe dhe italiane, dhe njeri prej tyre...me emer Josip Rela...e shkrujti romanin e par ne gjuhen Shqipe ne Jugoslawi.
Zuletzt geändert von Alket am Sa, 26. Jan 2013, 23:00, insgesamt 1-mal geändert.

Estra

So, 27. Jan 2013, 1:45

nese ai me te vertete kishte frike nga nje debati..... nuk ishte te bohet anetare i akademis i shkencave ne Prishtin e Tirana...apo si gjermanet thone: nuk kishte shku ne shpellen e luanit.
:D ob das besser ist, sorry Spass 8)

Kusho1983
Senior Member
Senior Member

Mo, 28. Jan 2013, 12:29

Alket hat geschrieben:Jo, ato se kam than un, po ti je tu e than.... dhe nqofse ti din ma mir se une se qka tham e qka nuk tham...pse pro nuk del para pasqyres dhe flet me mue? :D
tashi mos fillo me u valvit si flamuri njiher ne njonin drejtim e njiher ne tjetrin.ti vete e the,jo vetem ne kte debat,por edhe ne debate te tjera.
Alket hat geschrieben:A din qka kush....nuk kam deshir mu fut me tye ne biseda pa-lidhje....une librin e kam ne komod, tregoma ti mue ne qfar faqe shkrun schmitti se babai skenderbeut ka pas vetem emrin Ivan, dhe tregoma ku e kundershton schmitti emrin ne gjuhet te ndryshme, apo ku thot se ska pas emer tjeter se vetem ivan.
schmitt e mohon thertorazi,tu mos e permend fare emnin italion te skenderbeut.schmitt citon burime arkivore edhe nga venecia e roma,por gjithemone flet vetem per ivanin.kurse si arsyetim per emnin ivan merr faktin,se gjoja ne arkivat e raguses ashtu quhej.po ne arkivat e venecias dhe romes?!pse nuk e tha kte schmitt?!dhe pikerisht kjo ishte kritika kryesore e historianve shqiptar.e ti thu,qe schmitt ka te drejte,e historianet shqiptare nuk kane te drejte.
Alket hat geschrieben:Mu kan schmitti aq frikacak per nje debat, per te verteten.....nuk ish bo Pjestar i Akademies i Shkencave ne Prishtin e Tiran....apo siq thojn gjermanet: nuk ish fut ne shpellen e Luanit.
kush tha,qe schmitt qeka frikacak?!schmitt nuk ju pergjigj kritikave,por vetem tha,qe historianet shqiptare qeken te indoktrinume prej komunizmit dhe nuk pranokan mendime te tjera.shume historiane shqiptare jone te indoktrinume prej komunizmit,por kjo s'ka asgjo te boj me faktin,qe kritika e historianve shqiptare ne lidhje me emnin ishte shume ne vend.
Alket hat geschrieben:te preferoj mi kshyr emrat e refugjatve gjat shekullin 16-17 nga Malizi/Shqipnija per ne Kroaci, ne lagjen arbanas te zadarit, Prej 20 emra, jan 1-3 shqip, tjeret jan slawe dhe italiane, dhe njeri prej tyre...me emer Josip Rela...e shkrujti romanin e par ne gjuhen Shqipe ne Jugoslawi.
e c'lidhje ka kjo me debatin?

Belifario
Senior Member
Senior Member

Mo, 28. Jan 2013, 12:48

Estra hat geschrieben:.... :D ob das besser ist, sorry Spass 8)....
aber bitte estra! wie tag und nacht!

Alket
Senior Member
Senior Member

Mo, 28. Jan 2013, 17:23

Alket hat geschrieben:Jo, ato se kam than un, po ti je tu e than.... dhe nqofse ti din ma mir se une se qka tham e qka nuk tham...pse pro nuk del para pasqyres dhe flet me mue? :D
tashi mos fillo me u valvit si flamuri njiher ne njonin drejtim e njiher ne tjetrin.ti vete e the,jo vetem ne kte debat,por edhe ne debate te tjera.
Tregom ku, recitoje...
Alket hat geschrieben:A din qka kush....nuk kam deshir mu fut me tye ne biseda pa-lidhje....une librin e kam ne komod, tregoma ti mue ne qfar faqe shkrun schmitti se babai skenderbeut ka pas vetem emrin Ivan, dhe tregoma ku e kundershton schmitti emrin ne gjuhet te ndryshme, apo ku thot se ska pas emer tjeter se vetem ivan.
schmitt e mohon thertorazi,tu mos e permend fare emnin italion te skenderbeut.schmitt citon burime arkivore edhe nga venecia e roma,por gjithemone flet vetem per ivanin.kurse si arsyetim per emnin ivan merr faktin,se gjoja ne arkivat e raguses ashtu quhej.po ne arkivat e venecias dhe romes?!pse nuk e tha kte schmitt?!dhe pikerisht kjo ishte kritika kryesore e historianve shqiptar.e ti thu,qe schmitt ka te drejte,e historianet shqiptare nuk kane te drejte.[/quote]

Ku ne qfar faqe e ben kto? Mfal smaj mend, po librin e kam ktu, kshtu qe, ne qfar faqe thot se ska pas tjeter emer, apo "mohon" apo ben fjal ne ket drejtim...

Ku kam than une se schmitti ka ne cilen pik te drejt, dhe ku kam than se historianet nuk kan drejt, recitoje ato fjal te mije, te lutem.
Alket hat geschrieben:Mu kan schmitti aq frikacak per nje debat, per te verteten.....nuk ish bo Pjestar i Akademies i Shkencave ne Prishtin e Tiran....apo siq thojn gjermanet: nuk ish fut ne shpellen e Luanit.
kush tha,qe schmitt qeka frikacak?!schmitt nuk ju pergjigj kritikave,por vetem tha,qe historianet shqiptare qeken te indoktrinume prej komunizmit dhe nuk pranokan mendime te tjera.shume historiane shqiptare jone te indoktrinume prej komunizmit,por kjo s'ka asgjo te boj me faktin,qe kritika e historianve shqiptare ne lidhje me emnin ishte shume ne vend.
E pse Akademia e Shkencave ne Tiran e Prishtin e beren Pjestar? Aty ku gjith Shkectaret te shtetin mlidhen? Kurse aj eshte aq injorant dhe mendjemadh dhe paragjykon shqiptaret?

Une nuk jam shkenctar, por besoj se schmitti dhe shkenctaret te vertet nuk kan koh per mu mir me kritika nga youtube.

Ti sa her fole per nje pamje objektive, por qka po ndodh me tye kto? Leji kto emocione nacionaliste, dhe ti vet ke than, skenderbeu nuk eshte shqiptar po maqedon.
Alket hat geschrieben:te preferoj mi kshyr emrat e refugjatve gjat shekullin 16-17 nga Malizi/Shqipnija per ne Kroaci, ne lagjen arbanas te zadarit, Prej 20 emra, jan 1-3 shqip, tjeret jan slawe dhe italiane, dhe njeri prej tyre...me emer Josip Rela...e shkrujti romanin e par ne gjuhen Shqipe ne Jugoslawi.
e c'lidhje ka kjo me debatin?[/quote]

Shum lidhje ka kjo me debatin, se shumica shqiptarve si ashtu edhe ju,mendojn se kush ka emer slawe eshte menjeher slaw, per ket arsyje jan shpall kto reakcione pa-lidhje ndaj schmittit.

Kusho1983
Senior Member
Senior Member

Di, 29. Jan 2013, 15:06

Alket hat geschrieben:Tregom ku, recitoje...
ne debatin me egnatian.
Alket hat geschrieben:Ku ne qfar faqe e ben kto? Mfal smaj mend, po librin e kam ktu, kshtu qe, ne qfar faqe thot se ska pas tjeter emer, apo "mohon" apo ben fjal ne ket drejtim...
THERTORAZI e jo drejperdrejte.merr vesh ti shqip,apo jo?
Alket hat geschrieben:Ku kam than une se schmitti ka ne cilen pik te drejt, dhe ku kam than se historianet nuk kan drejt, recitoje ato fjal te mije, te lutem.
ne debat me egnatian,dhe ne debate te tjera.ti ne pergjithesi the se historianet shqiptare nuk jone objektive(psh.tek tema,qe hapa une ne lidhje me historine).ti nuk njef asnji historian apo shkenctar shqiptar e supozon,qe ato nuk jone objektive dhe jone amatore!ti,sic the vete,nuk ke asnji lidhje me shkencen,por supozime te tilla demagoge dhe populiste ja lejon vetes.
Alket hat geschrieben:E pse Akademia e Shkencave ne Tiran e Prishtin e beren Pjestar? Aty ku gjith Shkectaret te shtetin mlidhen? Kurse aj eshte aq injorant dhe mendjemadh dhe paragjykon shqiptaret?
askush nuk tha,qe schmit qenka injorant apo mendjemadh.por ne lidhje me ate debat nuk ju pergjigj asnje kritike,nga te cilat kishte disa,qe ishin shume me vend.
Alket hat geschrieben:Une nuk jam shkenctar, por besoj se schmitti dhe shkenctaret te vertet nuk kan koh per mu mir me kritika nga youtube.
mqs.nuk je shkenctar,bo ate,qe di me mire e leni kto pune njerzve qe merren me kto debate.sepse e vetmja gjo,qe del prej asaj qe thu ti,osht qe historianet shqiptare nuk jone objektive,pa njoft ndonji shkrim shkencor te ndonji historiani shqiptar!ke lexu ti ndonji shkrim SHKENCOR te ndonji historiani shqiptar(shqiptar,e jo kosovar apo maqedonas)?!
Alket hat geschrieben:Ti sa her fole per nje pamje objektive, por qka po ndodh me tye kto? Leji kto emocione nacionaliste, dhe ti vet ke than, skenderbeu nuk eshte shqiptar po maqedon.
cfare emocionesh nacionaliste?!une thjesht thash,qe historianet shqiptare ne lidhje me emnin kane shume te drejte.qe ajo kritike qendron.kjo nuk asgjo te boj me emocione nacionaliste,por me fakte historike.
kur kam thone une,qe skenderbeu ka qene maqedon?!une kom thon,qe mamaja e tij ishte maqedone,por jo skenderbeu.
Alket hat geschrieben:Shum lidhje ka kjo me debatin, se shumica shqiptarve si ashtu edhe ju,mendojn se kush ka emer slawe eshte menjeher slaw, per ket arsyje jan shpall kto reakcione pa-lidhje ndaj schmittit.
jo.nuk ka asgjo te boj me kte debat.sepse ato kane jetu ne nji jurisdiktion sllav dhe autoritetet sllave u kane dhone emna sllave.kurse gjon kastrioti ka jetu nen jurisdiksionin e vete dhe vete ka percaktu se ca emni te kete.pastaj mund me qene,qe ato kane qene sllav.sepse ne shqipnine veriore(sidomos ne rajonin e shkodres)ka pas dhe akoma ka ca sllave.e mali i zi ka qene dhe osht ne shumice derrmuese sllave.

Zurück zu „Kultur & Gesellschaft“