Belifario
Senior Member
Senior Member

SHkodra!!

So, 03. Jun 2007, 15:40

Meqense shumica e forum-istave ketu jane prej Kosove, me intereson fakti se çka dini per Shkodren, a e keni vizituar ndonji here Shkodren, çka ju pëlqen dhe çka nuk ju pëlqen prej ketij qyteti. Ju faleminderit!

Mendova se ndoshta asht ma mire me hap nji temë te tille per me e njohur ma mire njani-tjetrin, sesa tuj perkthyer siç ndodh këtu rëndom sms-et e gjermaneve që kan ra n'dashni me shqiptart!!!!!!!!!

Illyrian^Prince
Senior Member
Senior Member

So, 03. Jun 2007, 16:30

Nuk e kame vizituar ende, por kame deshire.

Belifario
Senior Member
Senior Member

So, 03. Jun 2007, 21:38

Illyrian^Prince hat geschrieben:Nuk e kame vizituar ende, por kame deshire.
mos e zgjat ma shume, sepse ja vlen, më asht ba zemra mal, heren e fundit kur isha n'Shkoder, qyteti isht mbush me djem e vajza (gjimnaziste) nga Prishtina qe po banin nji eskursion ne qytein tim t'dashtun.

arti
Danke für die vielen Übersetzungen!

SHkodra!!

So, 03. Jun 2007, 22:33

Mirëdita

Unë kamë kapërcye nëper midis qytetit të shkodres para 2 viteve më ka pëlqye mirëpo nuk kamë pas kohe per ma shumë me ndejt në shkoder,
tjetër herë do të rri ma shumë dhe ta shoh ma shumë qytetin.

Të përshendes arti
Durch GEWALT tötest Du den HASSER,
aber Du tötest nicht den HASS.
[Im Gegenteil: Gewalt ERZEUGT
nur noch MEHR Hass.]

Martin Luther King
http://www.youtube.com/watch?v=XxpG1PgrSZA
http://www.youtube.com/watch?v=SmVAWKfJ4Go

Kusho1983
Senior Member
Senior Member

So, 03. Jun 2007, 22:54

une kam patur rastin te shkoj shpesh ne shkoder,sepse kam nje shok andej,qe e vizitoj ç'do vit,kur shkoj ne shqiperi...
mua sidomos me pelqen nje gje:askund ne shqiperi nuk gjen aq shume njerez me biçikleta,sa ne shkoder.por me pelqejne edhe shtepite e vjetra te qytetit.duhet nje çik pune restaurimi dhe pastaj shkodra do dukeshte si lule...vitin e kaluar,kur vajta ne shkoder kishin filluar ti restaurojne shtepite e vjetra dhe ti shtrojne rruget.kjo eshte nje gje shume e mire per shkodren.

besi25

So, 03. Jun 2007, 23:35

Eh,nuk eshte lehte per mua ti gjej dhe ti shkruaj fjalet e duhura qe i meriton Shkodra, por po i them disa qe po me bien nder mend tani per tani .

Shkodren e dua qe nga mesimet e para ne shkolle si qytet i lashte i yni dhe me nje histori krenare, si per shkodren ashtu edhe për neve në pergjithesi,pastaj si qytet i rralle dhe ekonomikisht i zhvilluar shqiptar qe kishte lidhje tregtie me boten (dhe Gjakoven ).

Kur une lexoj,shkruaj apo flas per Shkodren mendoj menjehere per Fishten e madh.

Shkodra ka qene gjithmonë foleja e shpirtit shqiptar.
Shkodra ne kohen e komunizmit ishte pothuajse me e demtuara.

Shkodra ka nje dialekt ( paaaak te ngjajshem me ate te Gjakoves ;-) ) qe e ben edhe per nga "gjuha " te veqante ,qe te bie shume shpejt ne vesh dhe te mbetet ne koke.

Shkodra e ka humorin e veqante.
Shkodra e ka arkitekture te veqante.
Shkodra e ka Rozafen.
Lirisht mund te them se Shkodra ka qene dhe eshte prape truri i Shqipë(ta)risë.

Shkodra dallon shume per nga qytetet e tjera te Shqipë(ta)rise, pothuaj ne cdo aspekt.

E dua Shkodren- edhe pse nuk kam qene ende atje.

T´përshnes shkodran
Oslo 19/12/79
Une gjithmonë e kam në zemër popullin tem Shqipëtar.Shumë luti Zotin që paqja e tij të vijë në zemrat tona
Në gjithë botën. Lutem shumë për fukarate e mij- dhe për mua , dhe motrat e mija. Une lutem per juve.Gonxhe Bojaxhiu-Mutter Theresa

Belifario
Senior Member
Senior Member

Mo, 04. Jun 2007, 20:02

[quote="besi25"]Eh,nuk eshte lehte per mua ti gjej dhe ti shkruaj fjalet e duhura qe i meriton Shkodra, por po i them disa qe po me bien nder mend tani per tani .

Shkodren e dua qe nga mesimet e para ne shkolle si qytet i lashte i yni dhe me nje histori krenare, si per shkodren ashtu edhe për neve në pergjithesi,pastaj si qytet i rralle dhe ekonomikisht i zhvilluar shqiptar qe kishte lidhje tregtie me boten (dhe Gjakoven ).

Kur une lexoj,shkruaj apo flas per Shkodren mendoj menjehere per Fishten e madh.

Shkodra ka qene gjithmonë foleja e shpirtit shqiptar.
Shkodra ne kohen e komunizmit ishte pothuajse me e demtuara.

Shkodra ka nje dialekt ( paaaak te ngjajshem me ate te Gjakoves ;-) ) qe e ben edhe per nga "gjuha " te veqante ,qe te bie shume shpejt ne vesh dhe te mbetet ne koke.

Shkodra e ka humorin e veqante.
Shkodra e ka arkitekture te veqante.
Shkodra e ka Rozafen.
Lirisht mund te them se Shkodra ka qene dhe eshte prape truri i Shqipë(ta)risë.

Shkodra dallon shume per nga qytetet e tjera te Shqipë(ta)rise, pothuaj ne cdo aspekt.

E dua Shkodren- edhe pse nuk kam qene ende atje.

T´përshnes shkodran[/quote

Kur e kam lexu shkrimin tand ma asht cu mishi kokerr (keshtu i themi na n'Shkoder kur ke gänzehaut), e me jane mush syt me lot, qofsh i nderuem e faqebardh per fjalet qe shkrujte, per qytetin tim per qytetin tone, edhe nji gja perspari here Komiteti per mbrojtjen e Kosoves asht kriju ne Shkoder, dhe na shkodranet bustin e heroit tone mbarshqiptar ISA BOLETIN, i lindur ne Kosove e qe ka luftu per te tane Shqipnine e kena vu ne mes te Shkodres ne lagjen Perash.
Na jena nji popull, kohet e zeza te komunizmit jan tuj ikur, tashti ma shume se kurre e kena shansin me e ba vendin tone ashtu sikurse e andrronin atdhetaret e mdhenj rilindasit e lavdishem pra me e ba atdhe te denje te shqiptarve.
edhe nji here qofsh faqebardh Besi.

Sandy
Senior Member
Senior Member

Mi, 06. Jun 2007, 19:59

Mirembrama!

Jam gjermane por burri jem asht nga Shkodra. Shkodra me pelqen shum. Dy here kam kene atja: ne 2004 per nji muaj dhe ne 2005 per 3 muaj. Vjet s'kisha mundsi me shku atje :-( Por ne korrik kam me shku se me ka marre malli shum per Shkodren.

Sandy
Senior Member
Senior Member

Mi, 06. Jun 2007, 20:01

Shkodra asht djepi i kultures! :wink:

Belifario
Senior Member
Senior Member

Mi, 06. Jun 2007, 22:21

Sandy hat geschrieben:Shkodra asht djepi i kultures! :wink:
Bravo Sandy, gjermane qe shkruan ne shqip! Te lumte, ka shume shqiptare ketu qe e kane harru shqipen, ndersa ti e meson gjuhen tone, edhe une me familje jemi ne korrik dhe gusht ne Shkoder, e kalofshi mire, ne qytetin TONE!

Sandy
Senior Member
Senior Member

Do, 07. Jun 2007, 16:01

@ Belifario:

Falemnderis shum per komplimentin! Shihemi ne Shkoder... :D

skenderbe
Senior Member
Senior Member

Do, 07. Jun 2007, 16:33

Sandy hat geschrieben:Mirembrama!

Jam gjermane por burri jem asht nga Shkodra. Shkodra me pelqen shum. Dy here kam kene atja: ne 2004 per nji muaj dhe ne 2005 per 3 muaj. Vjet s'kisha mundsi me shku atje :-( Por ne korrik kam me shku se me ka marre malli shum per Shkodren.
opa, gjermane qe din me fol shqip? :shock:
me pas kon krejt gjermanet si ti ..:roll: :D
Ësht nje gju qe e flasim tanë, ësht nje ven qe e thrasim nanë.

jerseygirl
Member

Do, 18. Okt 2007, 22:39

jam lezhjane dhe sigurisht qe e kam pa shkodren ......

esht vendi i musikes i humorit e i qefit , Shkoder locja....[/b]

tironcja
Member

Mo, 29. Okt 2007, 14:19

pershendetje :D
Shkodra me pelqen shume si qytet por sidomos me pelqejne njerezit e ketij vendi.e kane humorin ne goje moj burrneshe.

REAL
Member

Fr, 16. Nov 2007, 10:25

per shkodren po me djeg dhe mu malli e ishalla me kismet do shkoj ne dhjetor

jeki
Senior Member
Senior Member

Fr, 16. Nov 2007, 19:24

kam vizituar disa her shkodren, per mu, si peshk ne horoskop :mrgreen: eshte shkodra parajs, lumejt reth shkodres dhe liqeni,fantastik, qyteti dhe arkitektura, dhe kruja e shkodres....

per mu, shkodra eshte qyteti ma i bukur ne Shqiperi...

Shkodren e shof, dhe i njof me nje karakter romantik, prallat qe i kam degjuar si femi nga prindet per skenderbeun dhe shkodren, ma von ne shkoll, e masnej ma kan realizu prindet ket enderr, 1994 spari her kam vizitu shkodren.

prej shkodres kam pas nji breshk, edhe normal si shqiptari, ka hi edhe breshka ilegal ne zvicer :lol: po um ka zof... :cry: :lol:

Un jam nga Kosova.
Zuletzt geändert von jeki am Fr, 16. Nov 2007, 19:28, insgesamt 1-mal geändert.

jeki
Senior Member
Senior Member

Fr, 16. Nov 2007, 19:27

Sandy hat geschrieben:Mirembrama!

Sa bukur e din shqipen!! :shock:

respekt, dhe burri jot paska pas shum shum shum shum fat me ty :lol: ki naj moter? :lol:

ahh, u dashurovaa!! :mrgreen: jojo, hajgare (-:

Sandy
Senior Member
Senior Member

Sa, 17. Nov 2007, 13:49

@ jeki

mirseerdhet ne forum dhe faleminderit shum per komplimentin.
Kam nje moter por ajo nuk e din shqipen :lol: Me vjen keq per ty. S'ke fat! :wink:
Qeshu rini, qeshu! Bota asht e jote!

REAL
Member

Sa, 17. Nov 2007, 16:22

sandy me vjen mire qe e paske mesuar kaq mire shqipen
respekte

Belifario
Senior Member
Senior Member

So, 18. Nov 2007, 17:00

Po Real, Sandy asht me te vertete nji fenomen dhe meriton vetem RESPEKT, Bravo Sandy!

Zurück zu „Shqip“