[quote="besi25"]Eh,nuk eshte lehte per mua ti gjej dhe ti shkruaj fjalet e duhura qe i meriton Shkodra, por po i them disa qe po me bien nder mend tani per tani .
Shkodren e dua qe nga mesimet e para ne shkolle si qytet i lashte i yni dhe me nje histori krenare, si per shkodren ashtu edhe për neve në pergjithesi,pastaj si qytet i rralle dhe ekonomikisht i zhvilluar shqiptar qe kishte lidhje tregtie me boten (dhe Gjakoven ).
Kur une lexoj,shkruaj apo flas per Shkodren mendoj menjehere per Fishten e madh.
Shkodra ka qene gjithmonë foleja e shpirtit shqiptar.
Shkodra ne kohen e komunizmit ishte pothuajse me e demtuara.
Shkodra ka nje dialekt ( paaaak te ngjajshem me ate te Gjakoves

) qe e ben edhe per nga "gjuha " te veqante ,qe te bie shume shpejt ne vesh dhe te mbetet ne koke.
Shkodra e ka humorin e veqante.
Shkodra e ka arkitekture te veqante.
Shkodra e ka Rozafen.
Lirisht mund te them se Shkodra ka qene dhe eshte prape truri i Shqipë(ta)risë.
Shkodra dallon shume per nga qytetet e tjera te Shqipë(ta)rise, pothuaj ne cdo aspekt.
E dua Shkodren- edhe pse nuk kam qene ende atje.
T´përshnes shkodran[/quote
Kur e kam lexu shkrimin tand ma asht cu mishi kokerr (keshtu i themi na n'Shkoder kur ke gänzehaut), e me jane mush syt me lot, qofsh i nderuem e faqebardh per fjalet qe shkrujte, per qytetin tim per qytetin tone, edhe nji gja perspari here Komiteti per mbrojtjen e Kosoves asht kriju ne Shkoder, dhe na shkodranet bustin e heroit tone mbarshqiptar ISA BOLETIN, i lindur ne Kosove e qe ka luftu per te tane Shqipnine e kena vu ne mes te Shkodres ne lagjen Perash.
Na jena nji popull, kohet e zeza te komunizmit jan tuj ikur, tashti ma shume se kurre e kena shansin me e ba vendin tone ashtu sikurse e andrronin atdhetaret e mdhenj rilindasit e lavdishem pra me e ba atdhe te denje te shqiptarve.
edhe nji here qofsh faqebardh Besi.