Benutzeravatar
Lindita
Member
Beiträge: 75
Registriert: Di, 20. Jul 2004, 11:04

Bashkimi i trojave shqiptare - ëndërr apo megallomani ?

Mo, 26. Jul 2004, 10:41

Të nderuar

Cfarë mendoni Ju personalisht për bashkimin e trojave shqiptare ?
Keni ëndërruar ndonjëherë një gjë të tillë ? Nëse po, atëherë çfarë prisni se do ishte më mirë sesa tani ?

Cilat do ishin anët negative dhe cilat pozitive ?


Apo mos është kjo thjeshtë një dëshirë apo një ëndërr e një njeriut megalloman, që dëshiron një Shqiptari sa më të madhe ?

Benutzeravatar
altruisti
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 145
Registriert: Sa, 14. Aug 2004, 0:36

Sa, 14. Aug 2004, 1:29

E nderuar Lendita

Duke marrë për bazë rrethanat nëpër të cilat ka kaluar populli yn është shum e natyrshme që ndoshta secili nga ne ka menduar të pakten nje here se si do të ishte sikur Shqiprija të ishte një. Dhe saher që hapet nje debat i tillë padyshim se zgjon shumë emocione dhe sjell ne kujtim nje të kapitel sa të dhimbshme aq edhe tragjik te fatit ton që ne nje far menyre po determinon edhe te sotmen tonë. Ne këso momente më leht na bie kur themi e kaluar e harruar, sa për të ngushlluar veten dhe per tu pajtuar me shpejt me realitetin kohor te sotëm. E keqja më e madhe ne ter ket tragjedi është se Shqiprija nuk pati fatin e gjermanisë dhe këtë jo edhe pa fajin e saj. E them kte sepse Gjermania mundi ti perballoj ribashkimit edhe pse aty - ktu jan verjetur ca pasoja, kurse shqiprija nuk do te mundte ta perballonte dot nje ribashkim te tille. Dhe po te bejme nje krahasim ne mes Gjermanis dhe Shqiprisë atherë fare leht mund të vim tek nje perfundim se bashkimi i trojeve shqiptare në një territor të vetem jo vetem që është i pamundur realisht, por eshte edhe i disfavorshëm në radhë të par për vetë shqiptarët në shum pikpamje dhe atë duke pas parasysh se tashmë jan krijura si të thuash dy lloj identitete edhe pse si komb ne jemi një dhe kete realitet ne duhet ta pranojmë. Arsye tjeter është gjendja e mjerë ekonomike në shtetin amë që llogaritet si shtëpia më e varfur e evropes dhe asgjë me mirë nuk e kan as pjeset tjera jasht shqiprisë londineze. Arsye tjeter me radhe eshte shtypja e paskrupullt e rexhimit të brendshëm stalinist komunist për 50 vjet me radhe i cili tek shqiptarët atje jo vetem që shkatrroi ndjenjat nacionale por i demtoi shum rëmdë edhe ato njerzore. Dhe si arsye tjeter që kundërshton idejen e bashkimit territorial na baza të nje shteti njenacional janë edhe rrethanat e reja të krijuara gjeopolitike në ballkan të cilat japin mesazhin e çartë se nuk mund te ket ndryshim kufijsh me dhunë dhe ata të cilet u ben te shurdher ndaj ktij lekcioni e pesuan me keq ne te kaluaren e afert (Serbia). Prandaj mendoj se ka ardhur koha qe balkanasit te shikojne kah evropa dhe jo te mbesin peng i poltikave ultranacionaliste qe pastaj po e demtojne te ter rajonin. Balkani duhet integrohet ne bashksin evropiane duke repspektuar identitetin e popujve shtetformues dhe duke respektuar njeri - tjetrin por pa tendenca për te qen dominant ne ket pjes të rajonit.
Si hapi i parë dhe shum i rendesishem për të deshmuar se evropa po ecen drejt globalizimit dhe se e ka seriozisht ështe njohja e sovranitetit te plote për Kosoven si nje realitet i pashmnagshëm i kohës si dhe garantimi i te drejtave te pakicave ne ter rajonin pa dallim. Natyrisht nje rol tepër negativ ne kto zhvillime eshte duke luajtur edhe me tutje serbia, e cila vazhdon ta kultivoj urrejtjen pataologjike ndaj te tjerve por tani ne forme me te heshtur. Pra Kosova e pavarur eshte solucioni me real dhe me shpresdhenes. Fundja edhe ne evropen perendimore kemi shtetet e veçanta si Gjermania, Zvicra, Austria që ne esenc flasin nje gjuhë të njejt me ca dalllime dialektore por qe kan suverinitetin e plote ne vete.
Wer den Weg der Wahrheit geht, stolpert nicht

Benutzeravatar
ReBeL
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 340
Registriert: So, 20. Apr 2003, 11:15

Do, 26. Aug 2004, 13:15

altruisti hat geschrieben:... Si hapi i parë dhe shum i rendesishem për të deshmuar se evropa po ecen drejt globalizimit dhe se e ka seriozisht ështe njohja e sovranitetit te plote për Kosoven si nje realitet i pashmnagshëm i kohës si dhe garantimi i te drejtave te pakicave ne ter rajonin pa dallim. Natyrisht nje rol tepër negativ ne kto zhvillime eshte duke luajtur edhe me tutje ., e cila vazhdon ta kultivoj urrejtjen pataologjike ndaj te tjerve por tani ne forme me te heshtur. Pra Kosova e pavarur eshte solucioni me real dhe me shpresdhenes...
Altruist, pajtohem me ty ne pergjithesi, por ne kete pike ketu nuk pajtohem:
C'ka te bej Globalizimi me njohjen e sovranitetit te Kosoves. Se kuptoj se nga cila pikepamje don ta shpjegosh kete mendim.
Pastaj ti nga njera ane na flet ketu se nuk duhet te enderrojne popujte te shkeputen nga shtetet egsistuese, dhe nga ana tjeter thua qe solucioni i vetem per paqe ne Ballkan eshte pavaresia e kosoves. Ti ketu na flet per pakica shtetformuese, dhe nga ana tjeter e konsideron kosoven si nje shtet te pavarur. Ne fakt edhe populli kosovar mund te jete nje popull shtetformues, siç ka qene ne kohen kur ka patur autonomine. Ajo autonomi mund ti kthehet perseri kosoves dhe keshtu thuaj nuk do te kishte shume komplikime.
Sepse çeshtja e kosoves nuk eshte vetem pavaresia dhe krijimi i shteti kosovar, por ajo çeshtje shkon edhe me thelle, eshte me e komplikuar se sa qe duan ta pranojne shumica e politikaneve shqiptare sidomos ato kosovare.
Ku mund te kete paqe, nese vetem njera ane favorizohet ne nje zgjedhje te nje problemi, dhe ana tjeter lehet anash. Seerbia kurre nuk do ta pranonte pavaresine e Kosoves, dhe keshtu do te fillonte perseri nje konflikt i ri, cili mund te zhvillohet me masa ushtarake apo politike.
SEXO, LIBERTAD!!!
ANARQUIA SEXUAL!!!

Benutzeravatar
altruisti
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 145
Registriert: Sa, 14. Aug 2004, 0:36

Di, 09. Nov 2004, 23:06

Me duhet te shtoj se nuk e ke kuptuar ne tersi se qfare kam dashur te them me globalizimin. Ne Evrop jan duke u zhvilluar disa procese te cilat kan per qellim te krijojne siteme ekonomike globale te cilat kerkojne plotesimin e standardeve baze per te qen pjese e bashkuar e Evropes dhe me kte mendoj jo vetem gjeografisht pra thjesht vetem ne Harte por edhe ne vendimmarrje politike per ter Evropen. Ne kete kontekst para ca muajve patem hyrjen e shteteve te reja ne unionin evropian nder te cilat edhe Sllovenia deri dje ish republik jugoslave. Duhet te keni fantazine per te kutpuar se edhe Shqiprija eshte shtet dhe ben pjese ne Evrop por eshte shum larg standardeve qe parashtron Evropa. Por Globalizimi mundeson futjen e shteteve te vogla ne gjirin e saj nese ato i plotesojne standardet paraprake, pa pasur nevoj qe ato te i shkrijne kufijt e saj egzistues. Keto standarde vlejne edhe per Kosoven dhe sa me shpejte qe Kosovaret do i plotesojne standardet aq me shpejt do jen te pamvarur dhe do futen ne familjen evropiane. Un askund nuk e kma permendur se pakicat mund te ndertojne shtetin e tyre. Por ne rastin e Kosoves nuk kemi te bejme me pakice, por kemi tê bejme me nje etnitet me territor kompakt me gjuhen, kulturen dhe flamurin e vet. Kosova edhe ne ish-jugoslavi ka pasur atributet e barabarta te njesis federale, prandaj ne asnje pikpamje Kosova nuk mund te llogaritet si nje pakice, bile per te qen real dhe duke gjykuar nga aspekti ekstrem Kosova eshte nje pjese e ndare me dhune nga trungu i saj gjat etapave historike, por qe ne nderkoh ajo ka krijuar identitetin e saj qe domosdo do shpie ne shtetformim deshi apo nuk deshi Serbia. Por kuptohet se Kosova mund te egzistoj vetem si shtet i kosovareve duke perfshi pra ketu edhe respektimin e plote te te drejtave te pakicave te garantuara sipas konventave kushtetuese evropiane. Ky eshte edhe nje nga standardet kyçe qe bashkesia nderkombtare kerkon me ngulm qe te plotesohet. Then shkurt Kosova multietnike duke respektuar te drejtat e njeriut eshte solucioni real dhe garantues per te qen e pamvarur dhe me afer familjes evropiane.

Altruisti
Wer den Weg der Wahrheit geht, stolpert nicht

Benutzeravatar
ReBeL
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 340
Registriert: So, 20. Apr 2003, 11:15

Di, 30. Nov 2004, 15:31

altruisti hat geschrieben:Me duhet te shtoj se nuk e ke kuptuar ne tersi se qfare kam dashur te them me globalizimin. Ne Evrop jan duke u zhvilluar disa procese te cilat kan per qellim te krijojne siteme ekonomike globale te cilat kerkojne plotesimin e standardeve baze per te qen pjese e bashkuar e Evropes dhe me kte mendoj jo vetem gjeografisht pra thjesht vetem ne Harte por edhe ne vendimmarrje politike per ter Evropen. Ne kete kontekst para ca muajve patem hyrjen e shteteve te reja ne unionin evropian nder te cilat edhe Sllovenia deri dje ish republik jugoslave. Duhet te keni fantazine per te kutpuar se edhe Shqiprija eshte shtet dhe ben pjese ne Evrop por eshte shum larg standardeve qe parashtron Evropa. Por Globalizimi mundeson futjen e shteteve te vogla ne gjirin e saj nese ato i plotesojne standardet paraprake, pa pasur nevoj qe ato te i shkrijne kufijt e saj egzistues.
Eshte nje çike si naiv, te mendosh qe globalizimi mund t'u dhuroj shteteve te vegjel rritje ekonomike dhe rritje te mireqenies sociale, kur sheh, se si trajtohen ato shtetet e vegjel nga Banka Boterore (e cila u jep Kredi, me interes shume te larte) e nga WTO (World Trade Organisation), e cila i detyron shtetet e pafuqishem te hapin tregjet e tyre (sidomos tregjet agrare), qe ka si pasoje zhdukjen e fermereve vendore e importimin e produkteve te prodhuara ne fabrika industriale (shume nga ato produkte jane manipuluar gjenetikisht). Po ashtu aj globalizem i "shenjte" ka edhe si pasoje nje rivalitet shume te ashper industrial (i cili zhvillohet midis ndermarrjeve "multinacionale", te cilit i shkojne hap mbas hapi investime te medhaja e te panevojshme ne vende qe jane ne zhvillim (sidomos vende aziatike, si psh. hapje e nje fabrike "Coca Cola", e cila prodhimet e saj i shet ne ato vende per te njejtin çmim si ne amerike, apo europe, te cilat nuk kane kualitetin e "Coca Coles" qe prodhohet ne europe apo amerike. Nje shembull tjeter eshte "Nestle", e cila me kualitetin e saj te ulet te prodhimeve ne Afrike kishte helmuar mijera femije ne Afrike. Po ashtu perhapen ne ato vende ndermarrje te industrise luftarake, si "Lockhead Martin", te cilat me politiken e tyre ekonomike stimulojne prodhimet e armeve ushtarake, qe ka si pasoje luftra te shumta si psh. ne Indi apo Pakistan e ne shume vende te tjera. Pastaj shembulli i Sides: ndermarrjet e medhaja ne kete sektor si Novartis, Bayer etj. nuk kane "vullnetin" te prodhojne me shume medikamente kunder perhapjes se Sides, vetem sepse nuk mund te nxjerrin shume fitim nga aj treg, sepse vendet Afrikane nuk jane ne gjendje te paguajne aq shume leke per ato medikamente.), puntoret e atyre vendeve nga ato kompanite multinacionale paguhen per ate pune qe e bejne me nje page minimale (qe do te thote me pak se nje europ/dollare ne dite, qe nuk mbulon as egsistencen minimale) hap mbas hapi shkurtimet e vendeve te punes,
Aj term, qe paramendon ti, i cili do ndihmonte shtetet europiane per te plotesuar standartet per hyrjen ne bashkimin europian, ka fare pak te bej me globalizimin!
Plotesimi i standarteve eshte kufizuar vetem per shtete europiane, dhe mund te jete vetem nje pjese marginale e procesit te globalizimit.
Gjermanet e Zvicranet kane nje shprehje te bukur per raste te tilla: "Es ist an den Haaren herbeigezogen".

altruisti hat geschrieben:Keto standarde vlejne edhe per Kosoven dhe sa me shpejte qe Kosovaret do i plotesojne standardet aq me shpejt do jen te pamvarur dhe do futen ne familjen evropiane.

Ato standarte fare pak vlejne per Kosoven, sepse ajo akoma nuk eshte e pavarur, dhe nuk mund te jete e pavarur, nese shikohet situata politike ne rajon.
UNO nuk investon kot millione dollare ne ndertimin e nje "shteti" multietnik kosovar. Te gjithe ato investime vlejne per ta "zbutur" me shume popullin kosovar e per ta sensibilizuar per bashkejetimin me popujte e tjetere qe jane ne ate sfere gjeografike (si psh. serbe, boshnjake, turke, rome etj).
Kosova krahasuar me shtetet e tjera ish-jugoslave ka nje diference: ato shtete ish-jugoslave, te cilet sot jane te pavarur, kane patur brenda federates jugoslave nje shtet me me shume autoritet e autonomi. Kurse kosova ka patur vetem nje autonomi brenda shtetit serb.
Keshtu qe UNO do perpiqet te bej nje kompromis/konsens midis politikaneve serb e atyre kosovar. Prandaj jane parashikimet e shume politikaneve europian, qe kosova do marri ate autonomi qe ka patur ne vitet e 70' (me nje fjale do provohet te rivendoset status quo).
altruisti hat geschrieben:Un askund nuk e kma permendur se pakicat mund te ndertojne shtetin e tyre. Por ne rastin e Kosoves nuk kemi te bejme me pakice, por kemi tê bejme me nje etnitet me territor kompakt me gjuhen, kulturen dhe flamurin e vet.

Brenda shtetit serb, populli i kosoves perben nje pakice. Ky fakt nuk mund te mohoet e as te neglizhohet!!!
Dhe nese e shikon resoluten 1244, kosova eshte pjese integrale e shtetit serb.
E sa per ate qe the, se gjoja kosova eshte popull i vetem e ka gjuhen, kulturen e flamurin e vet, mund vetem te them qe ky fakt eshte qesharak!
Kosova perdor akoma flamurin e Shtetit shqiptar!!! Sepse aj flamur, siç egsiston sot, eshte ndryshuar per faktin, se do te perdoret per nje flamur shteteror! Flamuri i Kastrioteve nuk e ka patur ate pamje qe kemi sot tek flamuri i shteti shqiptar! E sa per gjuhen e kulturen, eshte nje gjuhe e kulture, e cile eshte perhapur nga Shqiperia ne kosove (nese bejme fjale per gjuhen leterare e per kulturen e teatrore, muzikore, piktore me nje fjale, nese bejme per kulturen e unifikuar nga qeveria shqiptare ne vitet e 20' te shekullit te kaluar)!!!
altruisti hat geschrieben:Kosova edhe ne ish-jugoslavi ka pasur atributet e barabarta te njesis federale, prandaj ne asnje pikpamje Kosova nuk mund te llogaritet si nje pakice, bile per te qen real dhe duke gjykuar nga aspekti ekstrem Kosova eshte nje pjese e ndare me dhune nga trungu i saj gjat etapave historike, por qe ne nderkoh ajo ka krijuar identitetin e saj qe domosdo do shpie ne shtetformim deshi apo nuk deshi Serbia.
Kete "fakt" ti as vete nuk e beson!
Po me thuaj atehere, perse milosevici ne vitetet e 89' mundi t'ia marre kosoves te drejtat e se qenes province autonome?!
Per me shume, shiko me larte, se kam deshire te perseritem dy apo tre here ne te njejtin tekst!

Me nje fjale, ate qe shkruan ti eshte larg realitetit e siç thone anglezet apo amerikanet eshte "bullshitt"!
Me duket se nga aj nacionalizmi yt i verbuar ke humbur ç'do lidhje me realitetin!

Mire u pafshim
Αγαθό αντίο
Хороший Bye
再见
Goed tot ziens
Au revoir
Auf Wiedersehen
Arrivederci
さようなら
안녕
Adeus
Adiós

PS: E sa per ato "herojnte" Lima, Haradinaj, Thaçi, Balaj, Isak Musliu e shoke duhet patjeter te denohen njesoj siç denohet Milosevici (dhe siç do denohen me vone Karacici, Mladovici etj.) sepse ato te njejtet krime kane bere si shoket e tyre kriminel seerbe!
Per mua jane i njejti mut, sepse kan kryer krime ndaj popullates se pambrojtur serbee, rome dhe shqiptare!!!

¡Quemaduras en infierno, Hijos de la perra!
SEXO, LIBERTAD!!!
ANARQUIA SEXUAL!!!

Benutzeravatar
ReBeL
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 340
Registriert: So, 20. Apr 2003, 11:15

Shqipëria në mbikëqyrjen e BE-së për minoritet greke

Di, 30. Nov 2004, 15:42

Shqipëria në mbikëqyrjen e BE-së për minoritet greke

Dy europarlamentarë grekë i kanë kërkuar Komisionit Europian të marrë masa për përpjekjet e policisë shqiptare për të hedhur në erë kryqin e vendosur pa leje në fshatin Xarrë të Sarandës


Bruksel – Nuk do të ketë perspektivë për Shqipërinë në se nuk respektohen dhe mbështeten të drejtat e minoriteteve. Kjo është përmendur në një nga seancat e Komisionit Europian si përgjigje për problemin e ngritur nga dy europarlamentarë grekë. Ioannis Varvitsiotis dhe Kostis Hatzigakis kanë ngritur në KE ngjarjen e para disa muajve kur policia shqiptare u përpoq të hidhte në erë një kryq të vendosur pa leje pranë fshatit Xarrë në Sarandë. Dy deputetët grekë i kanë kërkuar komisionit të marrë masa të menjëhershme si përgjigje ndaj ngjarjes.
Në zonën për të cilën bëhet fjalë të bien lehtësisht në sy kryqe të mëdhenj, të bardhë të vendosur nëpër maja kodrash. Duke kaluar Gjirokastrën në drejtim të Sarandës dhe të Kakavijës nuk mund të mos vihen re këto kryqe të ngritur në lartësira të mëdha, kryqe të njëjtë me ato që ndodhen në vendin fqinj, Greqi. Por nëse në Greqi pothuajse e gjithë popullësia është ortodokse, fshatrat që ndodhen në territorin shqiptar nuk janë të gjithë ortodokse dhe vendosja e këtyre kryqeve shpesh ka çuar në konflikte ndërmjet popullësisë me bindje fetare të ndryshme.
Grekët në Komisionin Europian kanë deklaruar se autoritetet vendore dhe policia shqiptare kanë vepruar pa ndjeshmërinë e duhur dhe në mënyrë të papërshtatshme. Por, sipas burimeve nga pushteti vendor, kryqi në fjalë ishte i vendosur pa leje dhe ishte bërë “mollë sherri” për banorët e fshatrave përreth.
[Marre nga gazeta Biznesi]

Po per kete artikull ç'fare mendimi keni?
SEXO, LIBERTAD!!!
ANARQUIA SEXUAL!!!

ruk
Danke für die vielen Übersetzungen!
Danke für die vielen Übersetzungen!
Beiträge: 224
Registriert: Mi, 03. Nov 2004, 12:34

Minoriteti grek

Di, 30. Nov 2004, 17:03

Sipas mendimit tim, kjo ngjarje s'ka te bej fare me politiken, por s'me pelqen qe ka njerez qe e shfrytesojne! Une mendoj qe:

* Pavarsisht nga cfare po ndertojne njerezit, ata kane nevoje per lejen e ndertimit. As ne Austri (ku po jetoj une) nuk mund ta ngresh nje kryq te madh pa leje!
* Gabimi me i madh qe mund te behet eshte qe te shfrytesohet feja per qellime politike. Ne kete rast, politikanet greke po bejne kete gabim.
* E vetmja pergjigje objektive e BE-se mund te jete qe ata ta mbeshtesin ate qe beri policia shqiptare sepse ata vepruan ne bazen e ligjit shqiptar. Nese banoret te ketij fshati duan te ndertojne nje kryq te tille, mund ta bejne, thjesht duhet te kerkojne leje.

Ndonjehere merzitem per menyren sesi njerez te caktuar abuzojne fene ose ngjarje te tilla per arsyje politike.

Ralf

Benutzeravatar
altruisti
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 145
Registriert: Sa, 14. Aug 2004, 0:36

Di, 11. Jan 2005, 20:30Më duket se jeni zgjeruar shume dhe jeni munduar të ofroni argumente duke gjykuar vetem nga këndveshtrimi juaj personal pa përfillur këtu edhe faktoret tjerë të jashtëm që në të tilla raste kanë qenë dhe do të jenë vendimtarë. Në ktë kontekst rolin e faktorit shqiptar nuk duhet kuptuar si në kohrat e kaluara kur shqiptaret edhe ne bisedime vendimtare shkonin me kobure ne brez. Mendoj se gjendjen duhet shikuar me sy real dhe jo duke u ngutur dhe duke dal me argumente boshe vetem sa per te shkruar diçka, sepse edhe computeri din te behet alergjik nga shkrime te tilla, po ju sjell vetem nje shembull (si reagim ndaj asaj qe un kam shkruar: se edhe Kosova ishte nje njesi federale, ju e hudhni kte si te pabaze duke theksuar se: si athere Milloshevici i hoçi autonominë Kosovës ne vitet 89, por ju nuk e cekni askund se si eshte bere suprimimi i autonomise, un po ju rikujtoj se nen rrethim te hekurt dhe nen presionin luftarak, keto gjera i kam ende te fresketa. Ne fakt aty i ështe shpallur lufte e hapur popullit shqiptar...po tash nuk dua te ndalem ne detaje sepse kjo i takon lendes se historise e historianve dhe kjo eshte lenda qe shqiptaret e din edhe pa shkuar fare ne shkolle..., por ti kthehemi te sotmes dhe aktuales...

Sot kemi prezencen e NATOS ne rajon dhe kjo eshte deshmia me e forte se me nuk mund te luhen lojrat sipas porosisë së vëllezerve rusë e grek apo të kusherinjeve françez. Faktori shqiptar sot ka nje rol shum domethenes dhe nuk mund te anashkalohet si gjat gjithe historise dhe kjo jo per hir te evropianve por pikrisht fal amerikaneve. Eshte e çarte që kjo njekohesisht nenkutpon nje pergjegjesi te madhe per faktorin shqiptarë, qe duhet dij te shfrytzoje rastin dhe shansin historik per te qen perfundimisht i lire ne trojet e veta. Dhe jam shum i bindur se te qenit i lirë ne kutpimin e plote te fjales per shqiptarin do te thot te jete i barabarte me te tjeret ne rajon, prandaj nuk do te ket pretendime per bashkim të trojeve në një territor të përbashkët.
Me nje fjale se si do te orientohen shqiptaret mvaret shume edhe nga vendimet e fuqive te medha lidhur me te ardhmen e rajonit por edhe nga reagimet e vendeve fqinje. (sa per rikujtim, shqiptaret ne vitet 80 - 90 -ta kerkesë te tyre te vetme kishin krijimin e republikes se Kosoves me te drejta te barabarta brenda federates se athershem, si nje kerkese e kohes dhe reale. Por regjimi i paskrupullt i te gjitha kohrave perdori gjuhen e injorances te persekutimit, te urrjetjes, te debimti e te çfarosjes dhe per pasoj tani shqiptaret kerkojne shtetin e tyre me plote te drejte, si nje kerkese reale dhe e kohes, kurse serbia ka humbur edhe te drejten morale per te theksuar te pakten para mediave e lere me per te ngritur kete çeshtje me larte).
Do theksuar se mosplotesimi i kerkeses legjitime, humane dhe universale per te qen i lire dhe zot ne shtepine e vet mund të shpie deri tek orientimi drejte kerkesave maximale e qe do te ishte bashkimi i trojeve ne nje shtet. Kujtoj se kjo nuk do te ndodhe sepse ballkani do futej serish ne nje kaos te pafund qe do te ju kushtonte shum evropianve por edhe amerikanve. Per ti ikur kesaj do te gjendet zgjidhje e pranueshme per te palet e paknaqura e qe historikisht dhe realisht kan qen shqiptaret, por jo ajo si theksoni ju zoteri STAUSQUO apo autonomi e viteve 70-ta. Ketu duhet te mendoni edhe me gjat mbase edhe te shfletoni literatur per te kuptuar me mire thelbin, perndryshe po i lexoi dikush keto shkrime do te mendoj se keto qenkan shkruar ne vietet 50-ta menjehre pas perfundimit te luftes se dyte boterore, vite kto qe shqiptaret i kujtojne me dhimbje edhe pas 50 viteve, si ata brenda shqiprise edhe ata jasht saj. Po e permbylli kte reagim me te vetmin urim: Qofshin te vdekura pergjithmone ato kohra .

Respekt per reagimin tuaj
Wer den Weg der Wahrheit geht, stolpert nicht

Benutzeravatar
ReBeL
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 340
Registriert: So, 20. Apr 2003, 11:15

Mi, 12. Jan 2005, 17:55

altruisti hat geschrieben: Më duket se jeni zgjeruar shume dhe jeni munduar të ofroni argumente duke gjykuar vetem nga këndveshtrimi juaj personal pa përfillur këtu edhe faktoret tjerë të jashtëm që në të tilla raste kanë qenë dhe do të jenë vendimtarë. Në ktë kontekst rolin e faktorit shqiptar nuk duhet kuptuar si në kohrat e kaluara kur shqiptaret edhe ne bisedime vendimtare shkonin me kobure ne brez. Mendoj se gjendjen duhet shikuar me sy real dhe jo duke u ngutur dhe duke dal me argumente boshe vetem sa per te shkruar diçka, sepse edhe computeri din te behet alergjik nga shkrime te tilla, po ju sjell vetem nje shembull...
Mos ia fut kot plako...
Une vetem kete citim ta kthej e te them, qe ti na je aj qe i shikon faktet nga pikepamja e tij subjektive e nga ana shqiptareve! Sepse si nje shqiptare une do duhej ta mbeshtetnje ate "pavaresi" te kosoves, por duke pare realitetin e sotem (qe ne koherat e sotme shtetformimi ne europe ka marre fund dhe shtetet vijne duke u bashkuar ne nje europe te perbashket, po ashtu nje fare atomizimi i shteteve (ne kuptimin e zvogelimit te tyre ne baze etnike) nuk do lejohej nga OKB-ja e BE-ja) atehere mund te them, qe kosova do qendroj akoma nen shtetin serb me nje fare autonomie substanciale, deri kur te behej serbia anetare e bashkimit europian.
Me thuaj perse OKB-ja akoma investon me milliarde euro e dollare ne kosove vetem e vetem per te mirembajtur idene e bashkejeteses, kur nje ndarje etnike e Ballkanit do te ishte me lire (nga pikepamja finciare)?!
Kosova duhet te "socializohet" perseri per te bashkejetuar me serbet e kosoves, por edhe per te mos patur ate mendim stereotipik ndaj serbeve.

Nuk ia vlen te diskutosh me nje njeri qe horizonti i tij zgajt deri aty ku i ka interesat e tij...

Nje keshille: Lexo nje çike me shume mediat europiane e jo vetem ato gazetat kosovare (te cilat instrumentalizojne gjendjen aktuale ne kosove per te "arritura" raciste e nacionaliste (shih shembulli i Marsit 2004)) e ato shqiptare e degjo se ç'thone ato diplomate europiane, te cilet kane njefare prestizhe e njefare force (ne kuptimin e forces vendimtare). Me nje fjale ato diplomate, te cilet do vendosin me vone per serbine e kosoven.

Pastaj mos mi perserit te gjithe "argumentet" si nje papagall.

E sa per zgerimin e temes, ishe ti aj qe filloj, e je akoma aj qe e vazhdon!

Hajt
Hasta luego amigo

PS: "qarte" shkruhet me "q" e jo me "ç", ndaj nuk mendoj se dua te humbas kohe me ndonjeri qe nuk din as te flase e te shkruaj shqip (mos ma merr per te keqe). Ka edhe shume gabime te tjera gramatikore e linguistike, te cilat nuk kam ndermend ti reshtoj te gjitha ketu.
SEXO, LIBERTAD!!!
ANARQUIA SEXUAL!!!

Benutzeravatar
altruisti
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 145
Registriert: Sa, 14. Aug 2004, 0:36

Mi, 12. Jan 2005, 20:36

ReBeL hat geschrieben:
altruisti hat geschrieben: Më duket se jeni zgjeruar shume dhe jeni munduar të ofroni argumente duke gjykuar vetem nga këndveshtrimi juaj personal pa përfillur këtu edhe faktoret tjerë të jashtëm që në të tilla raste kanë qenë dhe do të jenë vendimtarë. Në ktë kontekst rolin e faktorit shqiptar nuk duhet kuptuar si në kohrat e kaluara kur shqiptaret edhe ne bisedime vendimtare shkonin me kobure ne brez. Mendoj se gjendjen duhet shikuar me sy real dhe jo duke u ngutur dhe duke dal me argumente boshe vetem sa per te shkruar diçka, sepse edhe computeri din te behet alergjik nga shkrime te tilla, po ju sjell vetem nje shembull...
Mos ia fut kot plako...
Une vetem kete citim ta kthej e te them, qe ti na je aj qe i shikon faktet nga pikepamja e tij subjektive e nga ana shqiptareve! Sepse si nje shqiptare une do duhej ta mbeshtetnje ate "pavaresi" te kosoves, por duke pare realitetin e sotem (qe ne koherat e sotme shtetformimi ne europe ka marre fund dhe shtetet vijne duke u bashkuar ne nje europe te perbashket, po ashtu nje fare atomizimi i shteteve (ne kuptimin e zvogelimit te tyre ne baze etnike) nuk do lejohej nga OKB-ja e BE-ja) atehere mund te them, qe kosova do qendroj akoma nen shtetin serb me nje fare autonomie substanciale, deri kur te behej serbia anetare e bashkimit europian.


Më vjen shum keq që keni humbur durimin për të komunikuar ndershëm dhe kështu tregoni se ju mungon kultura e komunikimit dhe e repsketimit te mendimit tjeter. Kjo mbase shkon ne kundërshtim me rregullat dhe qëllimet e ketij forumi. Kjo më brengos shumë sepse edhe unë jam pjestarë i po atij komuniteti që edhe ju i takoni, por fjalia që ju e keni shkruar në vijim më bën të dyshoj.

"Sepse si nje shqiptare une do duhej ta mbeshtetnje ate "pavaresi" te Kosoves"


Me thuaj perse OKB-ja akoma investon me milliarde euro e dollare ne kosove vetem e vetem per te mirembajtur idene e bashkejeteses, kur nje ndarje etnike e Ballkanit do te ishte me lire (nga pikepamja finciare)?!
Kosova duhet te "socializohet" perseri per te bashkejetuar me serbet e kosoves, por edhe per te mos patur ate mendim stereotipik ndaj serbeve

Mendoj se OKB-ja mund të vazhdoj të bëj eksperimentet e saja në vazhdën e eksperimenteve që i ka bërë në ballkan që prej viteve `90-ta, por edhe njëherë po potencoj se shqiptarët e Kosovës nuk kan probleme me minoritetet e ketu e kam fjalen konkretisht për minoritetin serb, por shqiptarët e Kosovës apo më mirë të them Kosova ka një problem me shtetin serb.[/size][/b][/b]

Nuk ia vlen te diskutosh me nje njeri qe horizonti i tij zgajt deri aty ku i ka interesat e tij...

Nje keshille: Lexo nje çike me shume mediat europiane e jo vetem ato gazetat kosovare (te cilat instrumentalizojne gjendjen aktuale ne kosove per te "arritura" raciste e nacionaliste (shih shembulli i Marsit 2004)) e ato shqiptare e degjo se ç'thone ato diplomate europiane, te cilet kane njefare prestizhe e njefare force (ne kuptimin e forces vendimtare). Me nje fjale ato diplomate, te cilet do vendosin me vone per serbine e kosoven.

Mua më gëzon fakti kur degjoj se bashkëatdhetaret e mi kudo që jan ata dhe nga cilado hapsirë që vin të ken një horizont sa më të gjerë të dijës, sepse ajo një ditë do ti shërbej atij dhe vendit të tij. Unë nuk kam asnjë interes të flas kështu sepse nuk përfaqësoj asnje subjekt apo institucion, përfaqësoj vetem mendimet e mia të cilat i kam krijuar nga ndikimi i drejtëpërdrejtë i rrethanave, kurse shtypin shqiptarë nuk e lexoj fare
Pastaj mos mi perserit te gjithe "argumentet" si nje papagall.

E sa per zgerimin e temes, ishe ti aj qe filloj, e je akoma aj qe e vazhdon!


Sa i përket zgjerimit mendoj se ajo mvaret nga faktet qëju keni dhe që doni të sjellni. Me keni keqkuptuar me zgjerim kam menduar që ju shum gjëra i kishit thënë në shkrimin e mëhershëme, prandaj mu duk se ca gjëra i ksihi ripërseritur por të shkruara në forme tjetër...

Hajt
Hasta luego amigo

PS: "qarte" shkruhet me "q" e jo me "ç", ndaj nuk mendoj se dua te humbas kohe me ndonjeri qe nuk din as te flase e te shkruaj shqip (mos ma merr per te keqe). Ka edhe shume gabime te tjera gramatikore e linguistike, te cilat nuk kam ndermend ti reshtoj te gjitha ketu.

Fakti se ju flisni për gjëra krejtësisht tjera tregon edhe një herë se ju nuk keni argumente bazë dhe tani kapeni për gjera linguistike apo gramatikore të cilave as që ju kam kushtuar ndonje kujdes dhe nuk përjashtohen gabimet të cilat tani edhe unë i vërej edhe ne shkrimet e mia por edhe ne ato tuajat, porse tema nuk ka të bëjë me gabimet në të shkruar apo në të folur. Për këso temash mik i dashtun do flasim e shkruajmë herën tjetër ndoshta kur të bashkojmë trojet, sepse atëhere nuk do kemi problemet me serbin por do kemi problemin gjuhësor, rregullat gramatikore, fonetiken, linguistikën, tingullin, dialektet gjuhësore, fjalët e huaja (që me sa kuptova ju i paskeni për qefi) dhe pastaj unë mund tu rrëfej se si serbia gjatë sundimit të saj të egër ne Kosovë kishte privuar shqiptarët nga çdo e drejtë e këtu përfshihet edhe e drejta për të mësuar i lirë dhe pa censurë në gjuhën e nënës...

Pradaj po e përsëris atë që e ceka edhe ne fillim, se është një mjerim i madhë shpirtëror për ata të cilët nuk kanë aftësinë për të qenë durimtarë. Sinqerisht por pa keqkuptime si miku mikut kur ja thot, kam frikë se ju vuani nga ky sindrom.

Po të them një proverb që bazohet në poezitë e nënës së madhe (Nënë Terezes). Kujdes se edhe ketu ju mbase do habiteni dhe do pyetni vetën se kur na paska shkruar poezi Nënë Tereza. Po nuk besuat unë mund tu dergoj një liber të saj përmes postës.

"Njeri beso që të kesh durim, duro që të kesh shpresë, shpreso që të kesh jetë."[/size]

gjithë të mirat

p.s nuk ka të bëj me religjionin...
Wer den Weg der Wahrheit geht, stolpert nicht

Benutzeravatar
ReBeL
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 340
Registriert: So, 20. Apr 2003, 11:15

Do, 13. Jan 2005, 16:35

altruisti hat geschrieben: 1) Më vjen shum keq që keni humbur durimin për të komunikuar ndershëm dhe kështu tregoni se ju mungon kultura e komunikimit dhe e repsketimit te mendimit tjeter. Kjo mbase shkon ne kundërshtim me rregullat dhe qëllimet e ketij forumi. Kjo më brengos shumë sepse edhe unë jam pjestarë i po atij komuniteti që edhe ju i takoni, por fjalia që ju e keni shkruar në vijim më bën të dyshoj.

2) Mendoj se OKB-ja mund të vazhdoj të bëj eksperimentet e saja në vazhdën e eksperimenteve që i ka bërë në ballkan që prej viteve `90-ta, por edhe njëherë po potencoj se shqiptarët e Kosovës nuk kan probleme me minoritetet e ketu e kam fjalen konkretisht për minoritetin serb, por shqiptarët e Kosovës apo më mirë të them Kosova ka një problem me shtetin serb.[/size][/b][/b]

3) Mua më gëzon fakti kur degjoj se bashkëatdhetaret e mi kudo që jan ata dhe nga cilado hapsirë që vin të ken një horizont sa më të gjerë të dijës, sepse ajo një ditë do ti shërbej atij dhe vendit të tij. Unë nuk kam asnjë interes të flas kështu sepse nuk përfaqësoj asnje subjekt apo institucion, përfaqësoj vetem mendimet e mia të cilat i kam krijuar nga ndikimi i drejtëpërdrejtë i rrethanave, kurse shtypin shqiptarë nuk e lexoj fare

4) Sa i përket zgjerimit mendoj se ajo mvaret nga faktet qëju keni dhe që doni të sjellni. Me keni keqkuptuar me zgjerim kam menduar që ju shum gjëra i kishit thënë në shkrimin e mëhershëme, prandaj mu duk se ca gjëra i ksihi ripërseritur por të shkruara në forme tjetër...

5) Fakti se ju flisni për gjëra krejtësisht tjera tregon edhe një herë se ju nuk keni argumente bazë dhe tani kapeni për gjera linguistike apo gramatikore të cilave as që ju kam kushtuar ndonje kujdes dhe nuk përjashtohen gabimet të cilat tani edhe unë i vërej edhe ne shkrimet e mia por edhe ne ato tuajat, porse tema nuk ka të bëjë me gabimet në të shkruar apo në të folur. Për këso temash mik i dashtun do flasim e shkruajmë herën tjetër ndoshta kur të bashkojmë trojet, sepse atëhere nuk do kemi problemet me serbin por do kemi problemin gjuhësor, rregullat gramatikore, fonetiken, linguistikën, tingullin, dialektet gjuhësore, fjalët e huaja (që me sa kuptova ju i paskeni për qefi) dhe pastaj unë mund tu rrëfej se si serbia gjatë sundimit të saj të egër ne Kosovë kishte privuar shqiptarët nga çdo e drejtë e këtu përfshihet edhe e drejta për të mësuar i lirë dhe pa censurë në gjuhën e nënës...

6) Pradaj po e përsëris atë që e ceka edhe ne fillim, se është një mjerim i madhë shpirtëror për ata të cilët nuk kanë aftësinë për të qenë durimtarë. Sinqerisht por pa keqkuptime si miku mikut kur ja thot, kam frikë se ju vuani nga ky sindrom.
Po të them një proverb që bazohet në poezitë e nënës së madhe (Nënë Terezes). Kujdes se edhe ketu ju mbase do habiteni dhe do pyetni vetën se kur na paska shkruar poezi Nënë Tereza. Po nuk besuat unë mund tu dergoj një liber të saj përmes postës.

"Njeri beso që të kesh durim, duro që të kesh shpresë, shpreso që të kesh jetë."[/size]

gjithë të mirat

p.s nuk ka të bëj me religjionin...
1) Sa per kulture, mund te them qe kam kulture e nuk te takon ty te vendosish per mua se sa kulture paska une e sa kam nevoje! Une vizitoj rregullisht koncerte (ç'fare do qofshin keto)... Dhe sa i perket shprehjes plako, nuk eshte kjo asnje sharje... por nese don ta interpretosh si te tille, atehere nuk ta ndaloj as une...

Edhe diçka per kulturen, duke cituar Bakuninin (te cilin ndoshta mund ta njohesh, nese je tamam aq i zgjuar sa qe don te besh pershtypje ketu ne kete forum) qe kishte thene, se "borgjezi" i cili mendon se mund te monopolizoj kulturen gjithemone do t'u hedhi akuza te renda njerezeve te cilet don ti mbaj larg nga ajo shoqeri (se gjoja ato nuk paskan kulture, bla bla bla), te ciles i perket aj (pa keqkuptim, nuk jam komunist, dhe nese do ta njohish Bakuninin do t'a dishe me sakte se nuk jam nje i tille).

E perse nuk i futesh me "thelle" pjeses tjeter qe thash?
Plako as ti nuk ke "argumente" per te kundershtuar ate qe thash atj larte e prandaj i futesh asaj pjese ku mendon se te kam share e ndiesh i fyer...

2) E pra kjo eshte ajo qe kam thene gjithemone neper tema te tjera te ketij forumi. Shqiptaret nga kompleksi i komunizmit jane akoma aq paranoid sa qe mendojne e gjithe bota qenka armiku i tyre...
E sa per minoritetin serb, nuk mund t'a mohosh ate dhunen raciste te Marsit 2004 te kosovareve (shqiptareve te kosoves) kunder serbeve e romeve...

3) Ndoshta nuk mund te kesh asnje interes, por fakti qe me vone permend se gjoja kur te "bashkohen te gjithe trojet shqiptare..." tregon se ke deshire e je nje simpatizant i atyre levizjeve dhe ne fund te fundit ke edhe ti aty interesa personale.
Pastaj me dukesh ti si shume shqiptare te tjere me te cilet kam diskutuar deri tashti, se je i kufizuar nga nacionalizmi, sa qe nuk je ne gjendje ta shikosh situaten nga nje pikepamje tjeter e per ty (si per shume shqiptare te tjere) nuk ka ndonje alternative tjeter, perveç te ashtuquajturit "bashkim kombetar"...

4) popo tashti jam une aj qe i perserit gjerat...
jojo xhaxhi kerce ti para nga avioni pastaj kur te shoh se ke mbijetuar te do hidhem edhe une jashte... :wink:

5) çyryk ooo, nuk e di se ç'do te thote shkurtimi "ps:"? Aj shkurtim shkruhet zakonisht ne tekste, letra, etj. kur autori ka harruar te permende diçka qe nuk ka shume rendesi...
Hajt mendoj se per gjera te tille nuk ka nevoj per diskusion dhe duhet ta kete te qarte gjithekush... vetem aj qe nuk din ç'te kritikoj tek tjetri do ta permende!
E sa per ate qe ka bere Serbia te gjithe (apo shume njerez) e dine. Por kosovaret pa tjeter do duhej te mesojne te bashkejetojne me serbet...

6) E sa per nene terezen (me gjithe ate qe nuk ka te bej fare gje me ate qe ishim duke diskutuar me pare) do doja te thoja qe s'ka qene asgje e nuk ka levizur asgje ne kete bote. Per fjale te mira, edhe Stalini ka patur thene fjale te bamirese e te bukura, por kur e ben bilancin ka vetem ajo rendesi ç'ke bere ne realitet (pa dashtur te krahasoj ketu nene terezen me stalinin, por ç'dua them eshte qe fjale te bukura perdor vetem aj qe nuk ka ndermend te ndryshoj diçka ne kete bote, si shembull mund te marrish qeverite e Ballkanit: Ato u premtojne banoreve te tyre se gjoja mbas 5 viteve vendi i tyre do futet ne BE, bla bla bla!!!
Duke cituar Marksin (e duke kembegulur edhe nje here, qe nuk jam komunist) i cili ka thene, qe filozofet e kane interpretuar boten ndryshe, por ajo qe vlen eshte se kush e ka ndryshuar ate bote... (me gjithe ate se parashikimet dhe teoriat e Marksit kane qene pak a shume iluzione, prap se prap ka thene diçka te vlefshme per te ardhmen siç tregon ky citat).

PS: Emrin tamam e paske zgjedhur per t'u bere pershtypje te gjitheve ketu ne forum se na qenke tamam njeri i shkences, apo siç thoshin me para ato plakat me 8 vjet shkolle, "na eshte djal i kalemit" --> "jojo gjyshi jam djali i Thanasit"... bla bla bla
Dhe sa per mendimin tend, e toleroi dhe e pranoj, por nese ti vjen ketu me paragjykime e me hedh akuza se gjoja nuk paska une ate dijeni per pyetje te tilla e se gjoja e zgjeroja une shume temen, atehere edhe per mua diku ka fund me tolerance...
SEXO, LIBERTAD!!!
ANARQUIA SEXUAL!!!

Benutzeravatar
altruisti
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 145
Registriert: Sa, 14. Aug 2004, 0:36

Fr, 14. Jan 2005, 2:23

Mik i dashtun ne po bisedojmë rreth një çështje që sa e dhimbshme aq edhe e ndieshme është. Nuk dua të shkruaj i shtyr nga emocionet, sepse e di se pastaj nuk mudn te jem realist. Me nje fjalë unë mund të bisedoj me të gjithë por jo kot së koti. Nuk jam ithtar i bashkimit dhe as i ndonje ideje tjeter që ju do ta pagzonit raciste siç ndodh në shkrimet tuaja të zakonshme ne forum duke aluduar në ngjarjet e marsit 2004. Juve me siguri e dini nje fjalë te vertetuar nga psikologjia qe thot se: dhuna sjell dhunën, andaj pse të mos ngjaj ajo edhe me shqiptaret, kur si të kam thën me heret jane rritur me dhunën e egër dhe çnjerzore të pushtetit serb-jugoslav. Prandaj me gjithe deshiren time që kjo të mos përseritet kurrë më, kam friken se keso gjera do të ndodhin edhe ne te ardhmen per shum arsye e që po i përmendi vetem dy me te rendesishmet:

1)Serbia sillet me avazin e saj te vjeter por me nje stil te ri duke mos pranuar gabimet tragjike dhe duke mos kerkuar falje pubklike ndaj gjithe popujve joserbë për tragjeditë që u ka shkaktuar si dhe

2) Vazhdimsia e ekperimenteve nderkombtare që po behen sot ne mikrolaboratorin e quajtur Kosovë nen petkun e rezolutes 1244...

Dhe ktu është esenca e problemit. Perderisa serbia nuk e ben ate qe e kan ber gjermanet pas kapitullimit per te kerkuar falje publike, duke qenë gjenartori kryesor i tragjedive te njepasnjeshme, si mund te presim nga nje popull ta bej kte i cili me shekuj lufton per te drejten e tij legjitime dhe i cili e ka deshmuar per shume vite se din te bashkejetoj dhe eshte kunder dhunes (shfletoni artikuj gjat periudhes 87 - 98 rezistenca paqesore me njeriun e urte dhe gjakftohte, gandin e ballkanit.... A nuk mjafton kjo zotri kur vetem gjat kesaj periudhe neper duart e policise se regjimit serbosllav kishin kaluar rreth 660.000 shqiptare qe jan denuar dhe keqtrajtuar ne forma te ndryshme dhe ne shum raste pa asnje deshmi ap ngritje te aktakuzes...
Kjo mbase eshte deshmia me e forte se shqiptaret ishin te gatshem edhe te bashkejtonin dhe te mos binin ne konflikt, por kjo nuk mjaftoi per barbaret dhe filloi fushata e shfarosjes nen moton te zhdukim sa me shum shqiptare por jo te gjithe sepse duhet te mbesin vetem nja 500.000 se na duhen si pakice....te cilve do tu jipnim pstaj ca te drejta karshi botes........
Por kesaj radhe fal Amerikaneve ne shpetuam dhe ju kujtohet kur thonin Amerikanet. Lufta eshte mjeti i fundit por per te ndal terrorizmin ia vlen te perdoret edhe forca .

Me keni habitur se si e keni vën aq poshte Nenen Tereze, dhe kjo me ka bindur se tani jam duke humbur shume kohe qe shkruaj me ju.
Ju mudn te vazhdoni te ruani bindjen tuaj, por un nuk kam nevoj te beisedoj me ju. Unë e kam lidhur ktë me Nënën Tereze që te keni parasyhs se ju mudn te jeni ne nje krize kur humbasni durimin dhe kujdesin se si po shkruani dhe çfar po shkruani...

Ne fund filozofet e vjeter grek edhe ata nder me te dijshmit nuk kan then se din diqka dhe shum me teper jan shitur si te hutuar, sepse keshtu ata kan mesuar edhe prej femijeve gjera te nevojshme. Sa kam verejtur ju gjithmon tentoni te ngrisni veten duke shkuar aq larte sa edhe vlerat me te larta dhe me te çmueshme njerzore (si te Nenes Tereze) i hudhni si te pabaza. Kjo vertet nuk ka asnje kuptim dhe ktu ne e nderprejme komunikimin menjehere...
Ky eshte me teper se mjerimi i paskajshem ....
altruisti
Wer den Weg der Wahrheit geht, stolpert nicht

Benutzeravatar
ReBeL
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 340
Registriert: So, 20. Apr 2003, 11:15

Fr, 14. Jan 2005, 17:27

altruisti hat geschrieben:Mik i dashtun ne po bisedojmë rreth një çështje që sa e dhimbshme aq edhe e ndieshme është. Nuk dua të shkruaj i shtyr nga emocionet, sepse e di se pastaj nuk mudn te jem realist. Me nje fjalë unë mund të bisedoj me të gjithë por jo kot së koti. Nuk jam ithtar i bashkimit dhe as i ndonje ideje tjeter që ju do ta pagzonit raciste siç ndodh në shkrimet tuaja të zakonshme ne forum duke aluduar në ngjarjet e marsit 2004. Juve me siguri e dini nje fjalë te vertetuar nga psikologjia qe thot se: dhuna sjell dhunën, andaj pse të mos ngjaj ajo edhe me shqiptaret, kur si të kam thën me heret jane rritur me dhunën e egër dhe çnjerzore të pushtetit serb-jugoslav. Prandaj me gjithe deshiren time që kjo të mos përseritet kurrë më, kam friken se keso gjera do të ndodhin edhe ne te ardhmen per shum arsye e që po i përmendi vetem dy me te rendesishmet:

1)Serbia sillet me avazin e saj te vjeter por me nje stil te ri duke mos pranuar gabimet tragjike dhe duke mos kerkuar falje pubklike ndaj gjithe popujve joserbë për tragjeditë që u ka shkaktuar si dhe

2) Vazhdimsia e ekperimenteve nderkombtare që po behen sot ne mikrolaboratorin e quajtur Kosovë nen petkun e rezolutes 1244...

Dhe ktu është esenca e problemit. Perderisa serbia nuk e ben ate qe e kan ber gjermanet pas kapitullimit per te kerkuar falje publike, duke qenë gjenartori kryesor i tragjedive te njepasnjeshme, si mund te presim nga nje popull ta bej kte i cili me shekuj lufton per te drejten e tij legjitime dhe i cili e ka deshmuar per shume vite se din te bashkejetoj dhe eshte kunder dhunes (shfletoni artikuj gjat periudhes 87 - 98 rezistenca paqesore me njeriun e urte dhe gjakftohte, gandin e ballkanit.... A nuk mjafton kjo zotri kur vetem gjat kesaj periudhe neper duart e policise se regjimit serbosllav kishin kaluar rreth 660.000 shqiptare qe jan denuar dhe keqtrajtuar ne forma te ndryshme dhe ne shum raste pa asnje deshmi ap ngritje te aktakuzes...
Kjo mbase eshte deshmia me e forte se shqiptaret ishin te gatshem edhe te bashkejtonin dhe te mos binin ne konflikt, por kjo nuk mjaftoi per barbaret dhe filloi fushata e shfarosjes nen moton te zhdukim sa me shum shqiptare por jo te gjithe sepse duhet te mbesin vetem nja 500.000 se na duhen si pakice....te cilve do tu jipnim pstaj ca te drejta karshi botes........
Por kesaj radhe fal Amerikaneve ne shpetuam dhe ju kujtohet kur thonin Amerikanet. Lufta eshte mjeti i fundit por per te ndal terrorizmin ia vlen te perdoret edhe forca .

Me keni habitur se si e keni vën aq poshte Nenen Tereze, dhe kjo me ka bindur se tani jam duke humbur shume kohe qe shkruaj me ju.
Ju mudn te vazhdoni te ruani bindjen tuaj, por un nuk kam nevoj te beisedoj me ju. Unë e kam lidhur ktë me Nënën Tereze që te keni parasyhs se ju mudn te jeni ne nje krize kur humbasni durimin dhe kujdesin se si po shkruani dhe çfar po shkruani...

Ne fund filozofet e vjeter grek edhe ata nder me te dijshmit nuk kan then se din diqka dhe shum me teper jan shitur si te hutuar, sepse keshtu ata kan mesuar edhe prej femijeve gjera te nevojshme. Sa kam verejtur ju gjithmon tentoni te ngrisni veten duke shkuar aq larte sa edhe vlerat me te larta dhe me te çmueshme njerzore (si te Nenes Tereze) i hudhni si te pabaza. Kjo vertet nuk ka asnje kuptim dhe ktu ne e nderprejme komunikimin menjehere...
Ky eshte me teper se mjerimi i paskajshem ....
altruisti
Sa per te kaluaren e kosoves mund te them, qe jemi nje mendimi dhe nuk ka nevoje te mi perserisish te gjithe gjerat edhe nje here. Une kurre nuk kam thene, qe Serbia asgje nuk ka bere. Krimet e Serbise jane te njohura ne gjithe boten.
Nga Serbia nuk mund te kerkosh, qe ajo te kerkoj falje nga vendet e tjera Ballkanike, siç e ka bere Gjermania, sepse Gjermania ka qene e okupuar nga forcat fituese te luftes se dyte boterore, e keshtu e kane detyruar Gjermanine te kerkoj falje shteteve te tjera. Kurse Serbia nuk eshte okupuar...
Edhe diçka per Ameriken: Ka patur mundesi te tjera, per t'i ndihmuar Kosoves. Per shembull duke e furnizuar uçk-ne me me shume arme (me moderne) dhe me specialiste ushtarake. Por jo, Amerika nuk e beri nje gje te tille, sepse nuk do dilte si hero nga ajo pune dhe sepse kosova do çlirohej, qe do te kishte permasa me negative, sa qe i ka sot...
Do desha te thoja diçka per te ashtuquajturit "Ghandi i Ballkanit", sepse ate titull Rugova ia ka vene vete vetevetes... Askush tjeter nuk e ka quajtur te tille, vetem kosovaret e ajo eshte vetem nje kopje (siç thote aj fare "titulli")...
Por ketu ka nje diference shume te madhe midis Ghandit e Rugoves: Ghandi ka patur mundesine e resistences te dhunshme (sepse ka patur shume me shume simpatizante edhe nga jeta ushtarake, por ka patur edhe mjetet financiare per te drejtuar nje revolte te dhunshme), por Ghandi nga ideologjia e tij dhe nga besimi tek paqja e ka zgjedhur rrugen e resistences paqesore. Kurse Rugova nuk ka patur as aq shume simpatizanti (me gjithe ate se ka qene alternativa e vetme serioze) dhe nuk ka patur as mjetet financiare. Sepse te kishte patur Rugova mundesine e luftes, aj pa menduar asnje minute do ta kishte zgjedhur ater rruge...

Por sa i perket te ardhmes nuk besoj se do gjejme ndonje konsens, sepse ti kembegul fanatikisht tek nje pavaresi, qe nuk mund te arrihet, per shkaqe qe i kam permendur me larte dhe nuk dua ti permend edhe nje here.

E ke fjalen per Sokratesin e jo per me shume filozofe. Dhe sa i perket asaj qe the ti, se gjoja dua ta shesh veteveten si te mençur, besoj me shume se e kunderta eshte realiteti, sepse:
1) Shihet ne nickname se kush pretendon te jete inteligjen.
2) Shihet tek pergjigjet e tua, duke mos hyre fare ne ate qe kam thene une, por vetem duke thene se nuk ia vlen te diskutosh me mua sepse une nuk qenka ne nivelin tend, nuk paska kulture (diskutimi), une qenka "mjerimi i paskajshem", etj etj.

Sa per nene terezen mund te them ate ç'kam thene me larte e mund te shtoj se edhe ajo ka qene vetem nje njeri dhe nuk eshte asgje e "çmueshme"...
Une vetem thash (ketu e perseris edhe nje here) qe ajo nuk ka levizur asgje ne kete bote, por ka thene vetem fjale te bukura (si qeni kur perdridhet rrotul legenit)...

Ti ndoshta mund te kesh nevoj per idhuj, ndonje njeri qe do e adhurosh, ndonje komandant, president, kryetar, etj etj. por une nuk kam nevoje per nje te tille.

Ne nje barcalete gjermane ka nje shprehje e cila thote:
"Vorbilder sind Bilder
und Bilder sollte man aufhängen".

Kaq e pata une
SEXO, LIBERTAD!!!
ANARQUIA SEXUAL!!!

Benutzeravatar
altruisti
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 145
Registriert: Sa, 14. Aug 2004, 0:36

Fr, 14. Jan 2005, 23:59

Nuk jam duke kerkuar nje konsens sepse kjo është vetem nej këmbim mendimesh, ndersa konsens do duhej bënin ata që bëjnë poltikën.

Nëse nuk mund të kërkohet nga Serbia që te kërkoj falje athere me çfare te drejte morale dhe njerzore mund të kërkohet nga Kosova që të pësoj atë që dikur a pësuan pjesë tjera të terrritorit shqiptarë. Njeriu edhe i verbër po të ishte do të kutponte qëllimet e errëta dhe luften e paskrupullt te perditshme që ben serbia për të futur serish Kosoven nen kthetrat e saja. Ata kanë punuar me të gjitha mjetet dhe punojnë vazhdimisht për këtë, porse kan edhe opcionin rezervë që në rastë se deshton ky opcion athere të ndahet nje pjesë e Kosovës (mitrovica), siç jemi mësuar gjatë historisë ne te shohim coptimin e trojeve tona nga grekerit dhe serbet. A e dini ju se çameria sot përben një nga kapitujt më të dhimbshëm të historis sonë kombtare ? Sipas jush del se edhe Kosova do te duhej te pesonte përafersisht te njejtin fat tragjik e kush do te merrte pergjegjesine për këtë pastaj për gjeneratat që do vijnë.

Nese ndonjehere do ket lufte te trete boterore, atëhere une ju garanatoj se ajo do ti ket fillet te lenja e Kosoves nen ombrellen serbe. Kete do ta vertetoj koha qe do vjen.

Perkrahja si mendoni juve e UCK-se nga amerikanet nuk do largonte serbijen nga Kosova, sepse ajo ushtri ishte me teper ushtri klanesh dhe interesash grupore e partiake bile disa edhe me ndikim te drejteperdrejte nga pushtetaret e athershem ne Shqipri. Nuk kishte unifikim dhe bashkerendim te veprimeve. Pastaj kishte perzierje interesash shume te rrezikshme qe ndoshta do te kishin mudn te demtonin edhe Shqiprine e sotme.
Nese mund te flitet ndonjeher per te mbrrimet ne politiken shqiptare te shekullit te kaluar, athere duhet te shenojme dy data te shenjta:vitin 1912 kur u be shpallja e pamvarsise se shtetit shiptar të cilit i kanosej rreziku nga shperberja totale dhe vitin 1989, kur doli ne sken Dr. Rugova i cili per here te pare ne historin e mendimit politik te shqiptarëve futi filozofine e re te mendimit dhe te veprimit, filozofin e rezistences paqesore. Kjo eshte nje e mberrire e madhe jo vetem per popullin shqiptare por ne tersi dhe per ballkanin. Kujtoni vitin tragjik 97-en ne Shqipri se çka ngjau, aty nuk kishim armik te jashtem por ndodhi tragjedia sepse dominoi joarsyeshmeria, jogjakftohtesia dhe jodurueshmeria dhe pastaj shqiprija u perfshi ne flake e dhune.

Nickname nenkutpon diç tjeter mendoj unë dhe jo atë çë ju keni cekur.

Une nuk krijoj kurre idole poltike apo ushtarake qe i kan sherbyer vetem nje krahine nje fisi, grupacioni apo populli te caktuar, sepse ata nje dite do ikin. Une per idole kam njerzit te cilet u kan sherbyer njerzimit dhe vlerave humane e ktu unë nuk jam fajtore qe ne mesin e tyre radhitet edhe Nene Tereza sikurse nuk mund te jem fajtore qe ajo ishte pjestare e popullit te cilit edhe unë i takoj.

Ndoshta ne kte rast fajtore ndihen shumë më shumë maqedonët që nuk moren lejen te ndertojnë nje shtatore ne Rome me mbishkrimin cirilik " Nene Tereza bije e kombit maqedon", ngase kete ua mohoi Vatikani duke then se ajo ishte bije e kombit shqiptarë.

Per fund po ju rikujtoje nje thenje te Faik Konices kur thote: Shqiptaret kan shum armiq, po me i madhi dhe me i keçi armik i shqiptarve ka qen dhe do jet vete shqiptari"
Wer den Weg der Wahrheit geht, stolpert nicht

Benutzeravatar
ReBeL
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 340
Registriert: So, 20. Apr 2003, 11:15

Sa, 15. Jan 2005, 11:48

altruisti hat geschrieben:1) Nuk jam duke kerkuar nje konsens sepse kjo është vetem nej këmbim mendimesh, ndersa konsens do duhej bënin ata që bëjnë poltikën.

2) Nëse nuk mund të kërkohet nga Serbia që te kërkoj falje athere me çfare te drejte morale dhe njerzore mund të kërkohet nga Kosova që të pësoj atë që dikur a pësuan pjesë tjera të terrritorit shqiptarë.

3) Dr. Rugova i cili per here te pare ne historin e mendimit politik te shqiptarëve futi filozofine e re te mendimit dhe te veprimit, filozofin e rezistences paqesore. Kjo eshte nje e mberrire e madhe jo vetem per popullin shqiptare por ne tersi dhe per ballkanin.

4) Kujtoni vitin tragjik 97-en ne Shqipri se çka ngjau, aty nuk kishim armik te jashtem por ndodhi tragjedia sepse dominoi joarsyeshmeria, jogjakftohtesia dhe jodurueshmeria dhe pastaj shqiprija u perfshi ne flake e dhune.

5) Une nuk krijoj kurre idole poltike apo ushtarake qe i kan sherbyer vetem nje krahine nje fisi, grupacioni apo populli te caktuar, sepse ata nje dite do ikin. Une per idole kam njerzit te cilet u kan sherbyer njerzimit dhe vlerave humane e ktu unë nuk jam fajtore qe ne mesin e tyre radhitet edhe Nene Tereza sikurse nuk mund te jem fajtore qe ajo ishte pjestare e popullit te cilit edhe unë i takoj.
1) Popo, por edhe ne diskutime duhej te behen konsense e kompromise, ndryshe debatuesit nuk flasin njeri me tjetrin, por secili flet per vete. E keshtu nuk do zgjidhej asnje problem midis tyre, siç eshte problemi jone...

2) Popo edhe une jam pro asaj qe the ti, qe Serbia duhej te kerkoj falje atyre vendeve qe i ka demtuar nga lufta, por shpesh here, si ne shembullin e Kroacise apo Bosnjes, duhej te dya palet ti kerkojne falje njera tjetres.
Ketu nuk duhej ta marrin me sherr keto vende kete pune. Por pikerisht ketu qendron problemi, sepse nese Serbia do i kerkonte Bosnjes falje, ateher aje gjest nga boshnjaket e serbet do interpretohej si nje akt i dobesise dhe anasjelltas. Prandaj nje pune e tille kurre nuk mund te arrije me larte, nese shtetet e popujte e Ballkanit nuk kuptojne, se vendi fqinje nuk eshte armik, por partner per integrim (qofte ky integrim ballkanik apo europian...)
Pasta faktori nderkombetar nuk ka asnje mjet force per ta detyruar Serbine tu kerkoj falje (ne rastin e Gjermanise kishte ate mjet force).

3) Jojo, ate filozofi te resistences paqesore per shqiptaret nuk e ka futur Rugova, por shume vite me pare e kane praktikuar Theofan Stilian Noli, shume e shume shkrimetare si Naim Frasheri, Pashko Vasa, Milosh Gjergj Nikolla, etj etj me shkrimet e tyre.
E sa per Ballkanin: nje levizje e resistences paqesore perhapet ne vitet e '68 ne Sofie te Bullgarise me kerkesat per me shume Liberalizme e Demokraci ne nje shtet komuniste (qe kishte si shembull "Pranveren e Prages").
Ndaj nuk mund te thuash, qe Rugova paska sjelle nje fryme te re te resistences (sepse ajo ka egsistuar me heret), por aj ka kopjuar nga shtete e persona idete e tyre.

4) Per Revolten e vitit '97 nuk ishte shkaku "jogjakftohtesia dhe jodurueshmeria", por shkaku kryesor ishte humbja e parave te investuar dhe varferia qe perfshiu nga aj moment i humbjes se investimeve pjesen me te madhe te popullit. Por ishte edhe nje pergjigje ndaj elites politike, (perkunder asaj ç'kane thene shume analiste te teorise demokratike, nje nga ato Vilfredo Pareto) se gjoja masa popullore nuk eshte ne gjendje te mobilizohej kur do ishte e nevojshme; po ashtu ishte dhe nje shenje derguar politikaneve, qe korrupsioni duhej te marre fund, qe u be nje nga shkaqet kryesore te fundosjes se kompanive piramidale.
Nese ti do humbasje te gjithe leket, por edhe shtepine apo banesen (pasi qe e ke shitur per te investuar ne ato sisteme piramidale), atehere edhe ti do humbasje durimin. Njesoj edhe nene tereza do behej nje nga lideret e asaj Revolte, te kishte humbur ajo parate e saj ne nje nga ato firmant. :wink:

5) Po ja, edhe nene tereza eshte nje fare idoli (nese ka njerez qe e ç'mojne ate si nje grua mbinjerezore). Dhe ato idole (idhuj, lidere, komandante, etj etj.) jane krijuar nga njerezit per te legjimituar sistemin hirarkik qe kemi sot. Me nje fjale, idolet si ajo nena e botes (qe ka pjelle te gjithe njerezit :lol: ) eshte krijuar, per t'u thene njerezve, qe ti e ti, por edhe ti atje, duhej ti nenshtroheni ketij idoli, sepse aj per ju ka bere shume gjera (ne fakt asnje idol nuk ka bere aq shume gjera, se per t'ju nenshtruar atij).
Ndaj eshte vetem nje hile primitive e elites (qofte kjo politike, ekonomike apo religjose), per ta mbajtur ate sistem te hirarkise.
SEXO, LIBERTAD!!!
ANARQUIA SEXUAL!!!

Benutzeravatar
ReBeL
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 340
Registriert: So, 20. Apr 2003, 11:15

Mi, 19. Jan 2005, 17:45

E sa per vepra humane, une njoh nje shok (ne fakt jane tre, por ky njeri duhej theksuar me shume; por edhe une, si student, mundohem te jap ndihme modeste financiare (1000 Euro ne vit) per ate dhe per shume organizata te tjera humanitare si Amnestie International, Green Peace, WWF, SOS Kinderdorf, etj.), i cili mund ta them me plot bindje, se ka bere me shume per njerezit, se sa qe ka bere nene tereza.

Aj se pari punon ne nje shoqate humanitare e quajtur "World Vision" dhe punon si i derguari special per vendet e varfera (vendet e ashtuquajtura te "botes se trete").
Aj ka qene ne Simbabwe, Ruanda, Angola, Peru, Brazil, Indonesi, Sri Lanke, Rumani, Bullgari, Rusi, Tschetscheni, etc. dhe ne fund te fundit edhe ne Shqiperi.
Aj ka grumbulluar per ato vende me shume para se nene tereza do kishte grumbulluar per 100 vjet (sepse ajo nuk e kishte ndermend t'u ndihmonte atyre njerezeve me mjete financiare, por vetem me fjale te embla...). Nje njeri qe angazhohet aq shume per vendet e varfera e qe u kushton vemendje njerezeve te thjeshte, deri tashti nuk kam pare dot.
Aj po ashtu ka vete dhene dhe jep akoma 50% te pages se tij mujore qe fiton, per organizata te tilla (por sidomos "World Vision"-it).

Por aj shoku im nuk angazhohet si misioner te krishterimit (si psh. nene tereza) apo te islamit (si psh. "Islamic Humanitarian Service", etj.), siç e bejne shume "organizata humanitare", por aj angazhohet ne te miren e njerezimit. Dhe per faktin, qe aj nuk ka qene asnje misioner, kisha katolike e Romes kurre nuk do ta shprehi te shejnte ate njeri...

PS: Mos me keqkupto, une nuk jam kunder krishterimit dhe katolikeve (jam vete katolik, por nuk besoj aq shume ne religjion. Keshtuqe mund te them, se religjioni, duke cituar kete here Noam Chomsky-n eshte vetem nje menyre per t'ua mbyllur njerezeve syte e per te krijuar nje sistem te mbi- dhe nenshtrimit!)...
SEXO, LIBERTAD!!!
ANARQUIA SEXUAL!!!

Benutzeravatar
Illyrian^Prince
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 4375
Registriert: Sa, 17. Apr 2004, 17:35

Do, 27. Jan 2005, 13:05

Projekt per bashkimin e Trojeve tona merr dhe ne Shqiperi Form...

PUK: Referendum për bashkimin e trojeve Shqiptare

"Do mbledhim 50 mijë firma"

Kryetari i Partisë së Unitetit Kombëtar Idajet Beqiri u shpreh dje se do t'i kërkojë Kuvendit të Shqipërisë që të miratojë zhvillimin e një referendumi, në të cilin populli shqiptar të ketë të drejtën për të dhënë verdiktin e tij për ribashkimin e trojeve shqiptare. Por, për të arritur deri në këtë pikë, Beqiri u shpreh se Uniteti Kombëtar do të ndërmarrë një fushatë në të cilën do të mblidhen 50 mijë nënshkrime të qytetarëve që kanë të drejtën e votës, për të kërkuar një gjë të tillë. Sipas kreut të Unitetit Kombëtar, Shqipëria nuk mund të integrohet në Bashkimin Europian pa qenë më parë një komb i bashkuar. "Ne nuk mund të shkojmë në Europë kaq sa jemi, se ka për të na ngrënë ujku", tha Beqiri. Ai nënvizoi se Shqipëria do të integrohet vetëm pasi të ketë integruar të gjitha trojet e saj. "Vetëm kur të jemi të bashkuar dhe të bëhemi plot 8 milionë shqiptarë, atëherë do të integrohemi me kokën lart në BE", tha Beqiri.

Gazeta Shqiptare

Benutzeravatar
ReBeL
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 340
Registriert: So, 20. Apr 2003, 11:15

Di, 01. Feb 2005, 13:18

Illyrian^King hat geschrieben:Projekt per bashkimin e Trojeve tona merr dhe ne Shqiperi Form...

PUK: Referendum për bashkimin e trojeve Shqiptare

"Do mbledhim 50 mijë firma"

Kryetari i Partisë së Unitetit Kombëtar Idajet Beqiri u shpreh dje se do t'i kërkojë Kuvendit të Shqipërisë që të miratojë zhvillimin e një referendumi, në të cilin populli shqiptar të ketë të drejtën për të dhënë verdiktin e tij për ribashkimin e trojeve shqiptare. Por, për të arritur deri në këtë pikë, Beqiri u shpreh se Uniteti Kombëtar do të ndërmarrë një fushatë në të cilën do të mblidhen 50 mijë nënshkrime të qytetarëve që kanë të drejtën e votës, për të kërkuar një gjë të tillë. Sipas kreut të Unitetit Kombëtar, Shqipëria nuk mund të integrohet në Bashkimin Europian pa qenë më parë një komb i bashkuar. "Ne nuk mund të shkojmë në Europë kaq sa jemi, se ka për të na ngrënë ujku", tha Beqiri. Ai nënvizoi se Shqipëria do të integrohet vetëm pasi të ketë integruar të gjitha trojet e saj. "Vetëm kur të jemi të bashkuar dhe të bëhemi plot 8 milionë shqiptarë, atëherë do të integrohemi me kokën lart në BE", tha Beqiri.

Gazeta Shqiptare
PUK (Partia Uniteti Kombetar) eshte shpallur parti e paligjshme ne Shqiperi dhe eshte ndaluar puna e kesaj partie.
Po ashtu, per nje Referendum me nje vendim aq te vlefshme per te ardhmen e vendit nuk ka te drejte te inicoj askush ndonje referendum.
PJESA E NJËMBËDHJETË: REFERENDUMI
=================================
Neni 150:
---------
1. Populli, nëpënnjet 50 mijë shtetasve me të drejtë vote, ka të
drejtën e referendumit për shfuqizimin e një ligji, si dhe t'i
kërkojë Presidentit të Republikës zhvillimin e referendumit për
çështje të një rëndësie të veçantë.

2. Kuvendi, me propozimin e jo më pak se një së pestës së deputetëve
ose me propozimin e Këshillit të Ministrave, mund të vendosë që
një çëshje ose një projektligj i një rëndësie të veçantë të
shtrohet në referendum.

3. Parimet dhe procedurat për zhvillimin e referendumit, si dhe
vlefshmëria e tij parashikohen me ligj.


Neni 151:
---------
1. Ligji i miratuar me referendum shpallet nga Presidenti i
Republikës.

2. Çështjet që lidhen me tërësinë territoriale të Republikës së
Shqipërisë,me kufizimin e lirive dhe të drejtave themelore të
njeriut, me buxhetin, taksat e detyrimet financiare të shtetit,
me vendosjen dhe heqjen e gjendjes së jashtëzakonshme, me
deklarimin e luftës dhe të paqes dhe me amnistinë nuk mund të
shtrohen në asnjë referendum.


3. Referendumi për të njëjtën çështje nuk mund të përsëritet përpara
se të kenë kaluar tre vjet nga zhvillimi i tij.


Neni 152:
---------
1. Gjykata Kushtetuese shqyrton paraprakisht kushtetutshmërinë e
çëshjeve të shtruara për referendum sipas nenit 150 paragrafet 1
e 2, nenit 151 paragrafët 2 e 3, edhe sipas nenit 177 paragrafët
4 e 5 brenda 60 ditëve.

2. Rëndësia e çështjeve të veçanta, të parashikuara në nenin 150
paragrafet 1 e 2 nuk është objekt giykimi në Gjykatën
Kushtetuese.

3. Data e referendumit caktohet nga Presidenti i Republikës brenda
45 ditëve pas shpalljes së vendimit pozitiv të Gjykatës
Kushtetuese ose pas kalimit të afatit brenda të cilit Gjykata
Kushtetuese duhet të shprehej. Gjatë vitit referendumet
zhvillohen vetëm në një ditë.
[Kushtetuta e Republikes se Shqiperise: http://www.soft.inima.al/kushtetuta/for ... uta_al.txt]
SEXO, LIBERTAD!!!
ANARQUIA SEXUAL!!!

Benutzeravatar
ReBeL
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 340
Registriert: So, 20. Apr 2003, 11:15

"21. Waffen-Gebirgs-Division der SS Skenderbeg"

Mi, 11. Mai 2005, 16:00

Ai ishte anwtar i "21. Waffen-Gebirgs-Division der SS Skenderbeg"
E Merkure, 11 Maj 2005
Ben Andoni

I mban syte vazhdimisht si te paperqendruar, por ka nje serenitet, qe ia ka falur koha e gjate ne jete. Arsyeja eshte se tashme -82 vjecari, Riza Ahmeti, eshte me shume andej. Nga vendi, ku me shume jane te vdekurit e shumte, dhe ku edhe ai ne perfundim- do te shkoje. E, ai- ka andej te shoqen, nje nga bijat dhe shume e shume miq. Te vrare nga serbet, nga partizanet, nga ballistet dhe nga cetniket, ata thjesht perbejne nje mase eshtrash, qe mbushin barkun e tokes. E per token dhe ai nuk ka kontribuar pak. Sepse me doren e tij dhe Divizionit SS "Skanderbeg", ku ai ishte anetar -jane vrare kushedi sa njerez. Per fat te keq dhe shqiptare. Por, plaku tashme nuk ka kujt t'i kerkoj te falur. Aty ne Ballaban te Podujeves, ai me shume merret me vrasjen e kohes sesa me nostalgjine. Kjo e fundit, mund t'i bej pune historianeve dhe OJQ-ve, por jo atij qe ka pare qe nga Hitleri, Himmleri, Tito e me rradhe. I ka mbetur pak merak Enveri, sepse "ai boll mire i dike punet e veta". E kur nuk e ka trembur Hitleri dhe listat e Rankovicit, kjo kohe i duket kot. Keshtu e ka jeta ne Ballkan. Nje dite je ne nje front dhe nje dite tjeter je me armiqte e tu bukur te shumte. Rizai luftoi ne Bosnje, Mal te Zi, Kosove kunder partizaneve, pastaj me ta kunder gjermaneve dhe fshatshe kunder serbeve. Tashme, e kaluara i kalon e thjeshte ne sy, permes uniformave te ndryshme, qe ne fund te luftes u barazuan me asgje. E vulen do t'ia vinin serbet permes bemave te tyre dhe kalljes te gjithshkaje. "Fort katil ai Hitleri, por t'pakten serbet i ka kall", me thote me vetekenaqesi, duke kujtuar amerikanet per te cilet thote se "vetem Zoti i shperblefte".. Kjo eshte krenaria e tij tashme, ndersa hobi i ka mbetur perkrahja e Rugoves...Me pak fjala, kjo eshte jeta e SS-it me te ri kosovar, qe ka mbetur gjalle nga Lufta e Dyte Boterore dhe qe luftoi per Shqiperine etnike me Fyhrerin ne zemer.

[Marre nga Korrieri]

Ja ku i kemi ato nacionalistet, qe kane dashtur te bejne nje "Shqiperi etnike" bashke me Hitlerin!!! Atehere Shqiperia te mos kishte egsistuar kurre, se sa te behej me ndihmen e "Führer"-it!!!
Per shkak te ketyre çyrykeve Shqiperia per pak do te ishte reshtuar bashke me Gjermanine, Italine, Japonine ne "aksin fashist"!!!

Faleminderit shume "burra" qe deshtet t'ia falni Shqiperine fashisteve dhe deshtet ta kolonializoni ate!!!
SEXO, LIBERTAD!!!
ANARQUIA SEXUAL!!!

Benutzeravatar
Illyrian^Prince
Senior Member
Senior Member
Beiträge: 4375
Registriert: Sa, 17. Apr 2004, 17:35

Re: "21. Waffen-Gebirgs-Division der SS Skenderbeg"

Mi, 11. Mai 2005, 17:38

ReBeL hat geschrieben:
Ai ishte anwtar i "21. Waffen-Gebirgs-Division der SS Skenderbeg"
E Merkure, 11 Maj 2005
Ben Andoni

I mban syte vazhdimisht si te paperqendruar, por ka nje serenitet, qe ia ka falur koha e gjate ne jete. Arsyeja eshte se tashme -82 vjecari, Riza Ahmeti, eshte me shume andej. Nga vendi, ku me shume jane te vdekurit e shumte, dhe ku edhe ai ne perfundim- do te shkoje. E, ai- ka andej te shoqen, nje nga bijat dhe shume e shume miq. Te vrare nga serbet, nga partizanet, nga ballistet dhe nga cetniket, ata thjesht perbejne nje mase eshtrash, qe mbushin barkun e tokes. E per token dhe ai nuk ka kontribuar pak. Sepse me doren e tij dhe Divizionit SS "Skanderbeg", ku ai ishte anetar -jane vrare kushedi sa njerez. Per fat te keq dhe shqiptare. Por, plaku tashme nuk ka kujt t'i kerkoj te falur. Aty ne Ballaban te Podujeves, ai me shume merret me vrasjen e kohes sesa me nostalgjine. Kjo e fundit, mund t'i bej pune historianeve dhe OJQ-ve, por jo atij qe ka pare qe nga Hitleri, Himmleri, Tito e me rradhe. I ka mbetur pak merak Enveri, sepse "ai boll mire i dike punet e veta". E kur nuk e ka trembur Hitleri dhe listat e Rankovicit, kjo kohe i duket kot. Keshtu e ka jeta ne Ballkan. Nje dite je ne nje front dhe nje dite tjeter je me armiqte e tu bukur te shumte. Rizai luftoi ne Bosnje, Mal te Zi, Kosove kunder partizaneve, pastaj me ta kunder gjermaneve dhe fshatshe kunder serbeve. Tashme, e kaluara i kalon e thjeshte ne sy, permes uniformave te ndryshme, qe ne fund te luftes u barazuan me asgje. E vulen do t'ia vinin serbet permes bemave te tyre dhe kalljes te gjithshkaje. "Fort katil ai Hitleri, por t'pakten serbet i ka kall", me thote me vetekenaqesi, duke kujtuar amerikanet per te cilet thote se "vetem Zoti i shperblefte".. Kjo eshte krenaria e tij tashme, ndersa hobi i ka mbetur perkrahja e Rugoves...Me pak fjala, kjo eshte jeta e SS-it me te ri kosovar, qe ka mbetur gjalle nga Lufta e Dyte Boterore dhe qe luftoi per Shqiperine etnike me Fyhrerin ne zemer.

[Marre nga Korrieri]

Ja ku i kemi ato nacionalistet, qe kane dashtur te bejne nje "Shqiperi etnike" bashke me Hitlerin!!! Atehere Shqiperia te mos kishte egsistuar kurre, se sa te behej me ndihmen e "Führer"-it!!!
Per shkak te ketyre çyrykeve Shqiperia per pak do te ishte reshtuar bashke me Gjermanine, Italine, Japonine ne "aksin fashist"!!!

Faleminderit shume "burra" qe deshtet t'ia falni Shqiperine fashisteve dhe deshtet ta kolonializoni ate!!!
Ich denke das es nie war, dass Ziel der kosovarischen Albaner unsere Gebiete an die Deutschen bzw. an die Nationalsozilaisten zu übergeben.

Jedoch, als es einen anti-fasistischen Kampf gegen die Deutsche gab, Beschluss bei der Konforenz von Bujan, als die Serben uns sagten, Kosovo und die restlichen Albanergebiete dürften dann frei entscheiden ob sie zu Albanien gehen wollen nicht eingehalten.

Drenica, jedoch glaubte den Serben kein Wort und führte dann sofort den Kampf gegen die serbischen Besatzer die das Kosovo wieder befielen weiter.

Schon immer musste Drenica, für die albanische Sache am meisten Bluten so auch 1998.

Zurück zu „Shqip“