ada
Member

Sa, 11. Mär 2006, 15:56

* A po mirë ja kan bërë vëllëzerit asaj bushtrës, së dojke mu ç*je më ***- serb. :twisted:[/quote]

Ja,vielleicht hast du schon Recht, aber in deine Schrifft gibt einen Feller!
Ti thua : dhe mos shikoni as kisha as xhamia se feja e Valonit eshte shqiptaria!
Po kur ne shqiptaret paskemi nje fe qe na e ka shpikuer Gjergj Fishta( rilindes i madh por ama klerik ortodoks) dhe qe nuk afrohet as me islamin e as me krishterimin, por ama shkon me te dyja, warum müssen wir nicht Deutsch,Italiener usw heiraten? keshtu qe bitte korrigjo ata qe ke shkruar se jane ne Kontradiksion te plote.
Disa shtete mburren me bukurine e vendit te tyre,disa me lashtesine e kulturen e kombit te tyre,te tjere me mikpritesine e popullit te tyre.Kenedy ka thene qe nje shtet i m ire i ka te trija!E kush mund ti kete tjeter vecse Shqiperia...

ada
Member

Re: Heirat zwischen Slawen und Albanern

Fr, 17. Mär 2006, 16:29

Hallo Shpendi!
Ja stimmt dass die Albanische staat ist doch albanien! Aber (nuk e di ne me kupton shqip,nese jo mund te me thuash serish te te shkruaj deutsch)
si mundet nje shqiptar i vertete ta thote kete? Si kufij ne mund te njihemi vetem me 28 748 km2 shtet shqipetar ne bote, por pyetja ime per te ishte verete jemi kaq? te thuash kete do te thote te pranosh se shqipetaret vete jene ndare,nuk pranojne se kosova eshte shqipetare, se kemi toka ne montenegro dhe ne maqedoni apo cameri, te ndara padrjtesisht ne Konferencen e Ambasadoreve ne Londer, me pjesmarrjen e fuqive te medha,pikerisht me 1913. Nese ti je dakort qe ne jemi te ndare ne baze te ketyre terreneve une e pranoj mendimin tend por sigurisht qe nuk me vjen mire se per mua si shqiptaret e kosoves,te maqedonise,te montenegros jane te gjithe shqiptare dhe ne luftojme e shpresojme te jemi nje shtet! (une kam dhe shoqen e ngushte shqiptare prej Struges dhe te them te drejten asaj nuk i erdhi mire kur e pa shkrimin e i shkruajta pergjigjen "princit")
Liebe Grüße
Disa shtete mburren me bukurine e vendit te tyre,disa me lashtesine e kulturen e kombit te tyre,te tjere me mikpritesine e popullit te tyre.Kenedy ka thene qe nje shtet i m ire i ka te trija!E kush mund ti kete tjeter vecse Shqiperia...

Valon
Senior Member
Senior Member

Fr, 17. Mär 2006, 17:38

ada hat geschrieben:
Ja,vielleicht hast du schon Recht, aber in deine Schrifft gibt einen Feller!
Ti thua : dhe mos shikoni as kisha as xhamia se feja e Valonit eshte shqiptaria!
Po kur ne shqiptaret paskemi nje fe qe na e ka shpikuer Gjergj Fishta( rilindes i madh por ama klerik ortodoks) dhe qe nuk afrohet as me islamin e as me krishterimin, por ama shkon me te dyja, warum müssen wir nicht Deutsch,Italiener usw heiraten? keshtu qe bitte korrigjo ata qe ke shkruar se jane ne Kontradiksion te plote.
Si thua?
Unë kam Respekt të plotë ndaj fesë krishtere, çifute dhe të tjer.
Shqiptarët ku do që jan, jan për mua vëllezër dhe motra. E sllavi
nuk është asgjë por është armik dhe armik do të jetë!

Përshendetje.
If you love something let it go, if it comes back to you it is yours. If it doesn't, it never was...

ada
Member

Fr, 17. Mär 2006, 18:05

Si thua?
Unë kam Respekt të plotë ndaj fesë krishtere, çifute dhe të tjer.
Shqiptarët ku do që jan, jan për mua vëllezër dhe motra. E sllavi
nuk është asgjë por është armik dhe armik do të jetë!

Përshendetje.[/quote]
Lieber
Nuk me ke kuptuar drejt! Une jam dakort me ty dhe pse vete jam tiranase i urrej ne kulm serbet (sllavet ne pergjithesi) dhe greket per ato qe na kane bere neve si komb. megjithate te lutem lexohe dhe njehere tekstin tim se ka te beje me thenien e Fishtes ok! :wink:

fabienne
Danke für die vielen Übersetzungen
Danke für die vielen Übersetzungen

Fr, 17. Mär 2006, 23:15

ada kjo esht per ty, se ti nuk do me kuptosh. ketu esht per njerzit qe duan te flasin shqip. pjesa tjeter esht per gjermanisht.

me fal une nuk shkruaj dhe flas mire shqip.

mirupafshim.
"Es ist egal, was du bist, hauptsache ist, es macht dich glücklich."
Farin U.

Belifario
Senior Member
Senior Member

Sa, 28. Okt 2006, 12:22

Per Ade-n,
ti shkruan qe Fishta ka qene nje klerik ortodoks, dhe ketu e ke gabim sepse At Gj.Fishta ka qene prift katolik, dhe ate citatin e famshem per fene e shqiptarit e ka thene P.Vaso.

altruisti
Senior Member
Senior Member

So, 29. Okt 2006, 16:08

Përshendetje Ada

Duke qen se edhe une jam shqiptar do te me pelqente qe et gjitah trojet shqiptare te ishin ne nje shtet te perbashket. Fati tragjik neper te cilat ka kaluar kombi yne na ka sjellur ne kete situat qe neve sot jemi te ndare me kufij mes vete dhe kjo ndoshta jo edhe krejt pa nje pjes te fajit tone. Megjithate kohrat kan ndryshuar dukshem dhe rendesi ka ketu identitei kombetar dhe identitei shteteror. Ne kohrat e sotme kur flitet per nej rend te ri shoqeror ne kete pjes te evropes nuk besoj se eshte reale dhe e mundeshme qe te gjitah pjeset te i integrojme ne nje shtet te vetem sepse kete deshi ta bej edhe serbia me forcen e dhunes por u ndeshkua dhe nuk u lejua e nuk besoj qe fuqita e medha do ta lejonin nje gje et till edhe me shqiptaret pavarsisht se neve na eshte ber e padrejte. Fuqit e medha tani duna te korrigjojen ato gabim por jo tersisht dhe une mendoj se pavarsimi i Kosoves do krijonte nje ribalancim te mardhenjeve ne favor te shqiptarve anekend ballkanit. Ne kuader te ketij riorganizimi dh ene kuader te globalizimit shqiptaret do te ken mundesin e kembimit kulturor, ekonomik. shoqeror, levizjen e lire dhe ne nje far menyre ky edhe do te shenonte nje ribashkim shpirteror por jo edhe territorial. Me kte dua te them se kufijte nuk do te ken me ate rolin e ndarjes se heurt si dikur por do te jen vetem gjeografik. Prandaj per mua nese flasim per ne aspektin kombetar te gjithe shqiptaret jan dhe do te duhej njesoj te ndjeheshin pra Shqiptar dhe ketu nuk shoh asgje te rrezikshme per aske...Urojme qe pavarsia e Kosoves te jet realitet sa me shpejt...
Wer den Weg der Wahrheit geht, stolpert nicht

Zurück zu „Shqip“