Uaaa, sa bukur e paske thene. Sidomos ajo parabla e Brechtit dhe interpretimi yt. Respekt.Shqipetare hat geschrieben:Signatura ime esht nje "Parabel"(nuk di si quhet ne shqip) i Brecht cila e thote opinionin tim per iden e kesaj temes:
"Was tun Sie", wurde Herr K. gefragt, "wenn Sie einen Menschen lieben?" "Ich mache einen Entwurf von ihm", sagte Herr K., "und sorge, daß er ihm ähnlich wird." "Wer? Der Entwurf?" "Nein", sagte Herr K., "der Mensch."(Brecht)
![]()
Do te thote qe une personalisht nuk kam nje ide per sa i perket mashkullit ideal.Sepse kur krijon nje ide ne mendjen tende ti do duash ta pershtatesh ate ide, njeriut cilin ti do njohesh/duash.
Keshtu qe vetem kur do e njoh ate mashkullin cilin do e quhaj "mashkullin ideal" per mua,do kem nje ide dhe do di ti pergjigjem pyetjes tende.
Parabel = quhet "parabolë" në gjuhën shqipe në letërsi, njëkohësisht njihet edhe si term gjeometrik (parabola...), apo fizik (pasqyra parabolike) etj...Shqipetare hat geschrieben:Signatura ime esht nje "Parabel"(nuk di si quhet ne shqip) i Brecht
egnatia hat geschrieben:Parabel = quhet "parabolë" në gjuhën shqipe në letërsi, njëkohësisht njihet edhe si term gjeometrik (parabola...), apo fizik (pasqyra parabolike) etj...Shqipetare hat geschrieben:Signatura ime esht nje "Parabel"(nuk di si quhet ne shqip) i Brecht