Belifario hat geschrieben:"Me zor jan ba Shqiptart musliman."
Jo me zor por me hu, ato 500 vjet mbeten faqja me e zeze e historise se shqiptarve kudo qe jane, eshte edhe faji i turqve qe shqiptaret u shperndane (toka shqiptare u grabit) ne disa shtete duke ngopur orekset uzurpuse te kojshive tane.
pse turqit kur filloi me ra perandoria osmane ishin totalisht kundra hapjes se shkollave shqipe, pra kundra gjuhes shqipe? nderkohe qe popujve te tjere te ballkanit ju lejua perdorimi dhe mesimi i gjuhes amtare!? perpos faktit qe turqit donin nje asimilim 100% te shqiptarve, nuk ka pergjigje tjeter, pra qe shqiptaret te jene thjesht turq (cka diku diku edhe u arrit) sa kam pa ne Prizeren apo Gjakove qe edhe sot e ksaj dite eshte ne mode (in) me fol turqisht!
sa per temen ne shqiptaret jemi te njohun per fleksibilitetin tone, kemi nderruar fe disa here!
Me zor para 500 vitesh ndoshta, mirpo tash jemi shekulli 21 edhe mundemi vet te vendosim se cili Religjon na pelqen ta praktikojm.
Sipas Mendimit tim fet skan te bejn me Kombet e ndryshme, mirpo fakt esht qe videot qe i kam postuar me lart kan ndodhur gjat 2000 deri 2011 dmth vajzat "katolike Shqiptare" martohen me Serb.
Shum mundoheni ta ulni vleren e Fes Muslimane mirpo Femrat muslimane sjan martuar ende me Serb e as me Turq ato qe ju flliqin gjakun i keni katolike edhe e ndani fen me to.
Keto Fjalet qe i keni shenuar mund te vin vetem nga nje Katolik, mirpo ju kisha apeluar qe te shikoni njeher Femrat e fes tuaj e pastaj te kaloni deri te Turku.
Turku ka sunduar esht e vertet por jo vetem Shqiperin por shum Shtete tjera, por lufta me Serbin ke ne '98 para ca vitesh apo keni haruar'?
Edi qe shenimi im sju pelqen mir bazohi ne Kohen e tashme.
Un jam e bindur edhe e sigurt se shqiptaret musliman turqet i urrejn me shum sesa shqiptaret katolik, ti vet thua se ne gjakov flitet gjuha turke? dmth katoliket e kosoves e flasin edhe turqishten.
No Comment du wiedersprichst dich.
Tung