1. Kush beri dallime (besoj se deshe te thuash "krahasime" dhe jo "dallime") midis shqiptareve me etni greke (per mua minoritaret e etnise greke ne Shqiperi jane shqiptare me etni greke) dhe kosovareve?Alket hat geschrieben:1. Si mundesh ti mi dallu Shqiptaret e Kosoves me greket e himares? A beri Shqiperia terror ndaj grekve? Te lutem!!
2. Pse duhet te jet Greku Shqiptar? Greku eshte Grek, dhe ajo duhet te respektohet, politikisht dhe prej shoqeries civile, konkretikisht, duhet te pranohen Shkollat greke, gjuha greke, kultura dhe kombsia greke ne Shqiperi. Edhe nuk eshte se nuk konsidorohen si Shqiptar ndaj Shqiptarve, po vete Greket nuk dojn te konsidorohet si Shqiptar, sepse jan nacionaliste dhe shovinista, shumica jan keshtu, jan rritur prej kishes dhe politikes me ketu mendime, un kam vizituar 2 here greqien, dhe qdo here kam realizuar ket fakt, kamerjeri nuk guconte te flas shqip, ne mes te Athines.
Shqiptari ngon Muzik Serbe apo Greke, dhe flet serbisht apo Greqisht,(edhe pse se qka ka ndodh) po kurr nje Grek apo Serb nuk flet Shqip, apo ndeqon muzik shqipe.
Shqiptari eshte i thjesht, nuk ka ideologji nacionaliste apo tjeter qe dominon ne shoqerien Shqiptare, siq tha bismarki..nuk eksiston nje komb shqiptar, se nuk kem ideologji politike apo fetare, jem nje komb i thjesht, mbas mendimit tim.
3. Mendimi yt eshte realitet ne Greqi, Shqiptaret /Arvanitet ne Greqi jan krejtesisht "hellenizuar", Shqiptaret ndrojn emer, feh dhe komb per pun dhe drejta politike...thjesht...per mu konsidoru si Grek.
Dhe ti don mem tregu se kjo eshte drejtci?
Edhe te lutem, mos i ber te gjith njejt si nje injorant qe sja nin fort per te verteten..... greket jan shum te komplikum dhe kan nje nacionalizem ekstreme me nje nivel shum te lart, dhe nuk dallohet me nacionalizmin e Shqiptarve te Ish-Jugoslavies.
2. Kush tha, qe duhet tu mohoet shqiptareve me etni greke, qe te ndjehen etnikisht grek, te flasin gjuhen e tyre, te kene shkollat ne gjuhen greke? Une thash, qe shqiptaret me etni greke duhet te konsiderohen si pjese e kombit shqiptar, mqs. jetojne ne Shqiperi (sipas konceptimit modern te kombesise). E di, qe ka shqiptare e etni greke, qe nuk duan ta quajne veten shqiptare, por ka me shume nga ato, qe e quajne veten shqiptar, si psh. Paskal Milo, Koço Kokedhima, apo Pandeli Majko (qe eshte minoritar maqedonas) etj. Me shumicen e shqiptareve greke nuk kemi probleme ne Shqiperi. Problemet na i sjellin nacionalista si puna jote (qofshin shqiptare apo greke), qe s'e kane idene per ate çeshtje dhe pellasin kot fraza nacionalizmi.
Dhe sa per dijenine tende, shqiptaret me etni greke ne Shqiperi flasin shqip!
3. Une nuk desha te bej dallime dhe klasifikime ketu, se cili shtet i shtyp me shume minoritetet e veta dhe cili nacionalizem eshte me i egert. Une desha te them, qe nacionalizmi ne Ballkan eshte shume i njejte dhe qe ne shqiptaret duhet te fillojme nga vetevetja. Shifet qarte ne reagimin tend, qe ti je dhe mendon tamam ne ate skemen e nacionalizmit ballkanas, per te cilin akuzon greket dhe serbet.