djali i vores hat geschrieben:Nje peshkarexhe me dy vellezer shqiptare u qellua para disa vjetesh me duket kur iste PSja ne pushtet nga rojet kufitare greke me arme zjarri. Pati deme materiale. Peshkarexha u shkaterrua. Te dy vellezerit thane ne TV qe shteti nuk reagoi per kete incident dhe ata nuk kishin mare asnje demshperblim per kete gje. Ne Himare Vasil Bollano vuri ne rruge tabelat greke kurse disa simpatizues te tij kerkuan autonomi. Shteti shqiptare nuk reagoi. Tani une nuk e njoh kushtetuten dhe nuk e di cfare lejohet dhe cfare jo. Ama kam vene re nje gje qe tek ne respektohet i huaji me shume se sa bashkeadhetari. Kurse ne vendet e tjera nuk eshte ashtu sidomos ne vendet fqinje.
Une ate rastin me peshkarexhet nuk e njoh mire. Kam degjuar per ato por rrethanat nuk njihen, sepse neve vetem kemi degjuar versionin e shqiptareve. Policet kufitare greke do kene pas ndonje arsye, pse kane qelluar mbi ata. Do kene kaluar padrejtesisht/ilegalisht vijen kufitare. Shiko, shume shqiptar jane kopila. Ato tentojne te kalojne kufirin ilegalisht, dhe nese ndodh dicka e tille si ne kete rast, thone se policia greke i qelloj qellimisht, i malltretoje etj. dhe kerkojne qe shteti shqiptar te bej dicka. Shteti nuk mund te bej asgje, nese shtetasi eshte fajtor!
Shko shiko nese ne Himare ka akoma tabela greke! Dhe informohu njehere se cfare po ndodh me Bollanon. Atij i behet procesi gjyqsor! Pikerisht nga shteti shqiptar! Kurse informohu edhe se kush i rrahu demonstruesit ne fjale! Ishte pikerisht Policia e Shtetit Shqiptar, qe i rrahu dhe shperndau demonstruesit.
Shiko, une nuk them, qe shteti shqiptar po funksionon optimal dhe pa gabime. Por ne mundesite e veta perpiqet te mbroje te drejtat e qytetareve te saj. Une i urrej ata njerez, qe flasin nga prapanica pa fakte dhe me qellim per te nenvleresuar punen qe ka bere dhe qe po ben shteti shqiptar per ata.
Illyrian^Prince hat geschrieben:mos ti harrojm dhe incedentet dhe ne kufirin me malin e zi.
Cfare incidentesh qenkan keta?