Kumanovare
New Member
New Member

Di, 08. Mai 2007, 13:24

Kumanovari hat geschrieben:une i kom dajet ne haraqin
edhe une dajt i kam ne haraqine moreeeeeeee

hehe mos t'kam djal tezes pahiri ?? :D :shock:

why
Member

kam deshir te ma jepni nje,pergjigje per udhtim

Di, 17. Jul 2007, 21:36

...un jetoi ne zvicer deshta te udhtoj me kerr neper Slloveni e kam pasaporten e UNMIKUT dhe vizen B a muj me kalu neper Slloveni pa vizu tranz edhe mu kthy knena do shok me po e do te tjer me thojn jo,,, a ka mundesi mem tregu dikush se si asht puna a muj me udhtu a jo''''

besi25
Danke für die vielen Übersetzungen!

Di, 17. Jul 2007, 22:37

une tkisha thon, masmiri thirr ne konsullate sllovene ne zvicer.

tung
Oslo 19/12/79
Une gjithmonë e kam në zemër popullin tem Shqipëtar.Shumë luti Zotin që paqja e tij të vijë në zemrat tona
Në gjithë botën. Lutem shumë për fukarate e mij- dhe për mua , dhe motrat e mija. Une lutem per juve.Gonxhe Bojaxhiu-Mutter Theresa

egnatia
Danke für die vielen Übersetzungen

Gjuha Shqipe per femijet jashte vendlindjes!

Mi, 01. Aug 2007, 20:36

Kisha dëshirë të dija, se a ndihmohen fëmijët që jetojnë jashtë vendlindjes, për të njohur/mësuar gjuhën shqipe? Çfarë roli luajnë prindërit në familje? Si ndihmohen nga shteti përkatës?

Faleminderit nga egnatia!
Koha s'vjen pas teje, ti hiq pas kohese!
Naim Frasheri

gjilanase
Senior Member
Senior Member

Do, 02. Aug 2007, 3:35

te pershendes egnatia...
prindi luan nje rol te madh...sepse print e sjellin femiun ne ate drejtim...

une qe 16 vjet jetoj jashte vendlindjes..
dhe me shkollimin ne shkollen gjermane..
baba me ka shkolluar dhe ne shkollen shqipe...
e perfundova klasen e 10...
dhe provimet..
mesova per Historine Shqipetare...dhe Gramatiken...
mein Vater meldete mich an der schule an..
weil er wollte das wir unsere Kultur, Geschichte und auch die Sprache..
kennenlernen...oder nicht vergessen...

du solltest dich mal informieren....
in jeder großstadt..gibt es Albanische schulen....
informiere dich.... :wink:

bei uns war es so...das der Albanisch Lehrer vom Staat finanziert wurde...
und wir vom taxi abgehohlt wurden..
um zur schule gefahren zu werden...

te pershendes Vale

egnatia

Do, 02. Aug 2007, 8:00

Mirëmëngjes gjilanase!

Faleminderit për përgjigjen. Si prind, jam dhe unë e interesuar për mundësinë e mësimit të gjuhës shqipe, vetëm se këtu ku jetoj unë, nuk ka interes nga familjet shqiptare, që fëmijët (të cilët janë shumë e me mosha të ndryshme) të mësojnë gjuhën shqipe në kurset ku jepet mësim shqip, ose pjesmarrja është shumë e dobët. Kurset jepen në VHS dhe pagesa është simbolike, e cila duhet të bëhet nga vetë prindërit, por ato thonë," s'kena interes me i çue, e ç'ka po dojn me msue aty a? " Nuk jemi qytet i madh e qendra e kulturës dhe e arsimit, nuk ka fondacione të ndihmojë në këtë drejtim. Di që shtetasit turq, bëjnë të pamundurën për të mësuar turqisht dhe mësimin në gjuhën turke, e financon qendra kulturore turke, ose xhamia. Kështu, shpresoj të ndihmohem më shumë me përgjigje të tjera, se si veprojnë familjet shqiptare në vendet ku jetojnë. Më vjen shumë mirë, që prindët e tu të kanë ndihmuar dhe besoj se je krenare e mirënjohëse për këtë.

Gjithë të mirat nga egnatia!
Koha s'vjen pas teje, ti hiq pas kohese!
Naim Frasheri

Ikona
Senior Member
Senior Member

Mo, 20. Aug 2007, 23:29

pershendetje egnatia,

teme shume e rendesishme. une shkruaj per nje shembull te papare:
ne berlin te gjermanise ku jetojne me qindra mijera shqiptare nuk ka asnje klase qe vijon mesimin ne gjuhen shqipe...gjithe iniciativat e marruna nga pedagoget adekuat deri me tani ishin te destinuara per deshtim, shteti gjerman paguan por shqiptaret si ekspozues te humanizmit te rrejshem keqperdorin parate e ndara nga shteti per intrigat dhe dinakerite e tyre personale.

ne anen tjeter angazhimi i prinderve shqiptare eshte ne nivelin zero...si duket kafshata e gojes luan edhe rolin e saj, shpesh edhe pertacesia e prinderve qe nuk jane te gatshem te sjellin femijet e tyre me km larg per te vijuar mesim ne gjuhen shqipe....

une nuk e di por si femije qe jam rrite jasht vendit, krahasoje kohen e tashme me ate te viteve 80-dhe fillim 90, me duket si kataklizme e papare...atebote ishim te organizuar, kishim nje logjike dhe nje moral te shendoshe per njeri tjetrin.. prinderit tane ishin familje mes vete, ata bartnin femijet e tyre nga 40 km per derguar ne shkolle, e sot per sot njerezia jane shkep pike e pese, secili qaset pas nevojave te tija dhe harron qe koha nuk rehabiliton kurre gabimet e bera...

eshte teper paradoks kur mendoje se si ne kohen e jugosllavise funksiononte shkollimi plotesues ne gjuhen shqipe, nxenese i se cilit kam qene edhe une, dhe fale mesuesit qe kemi pasur, i cili ishte nje nder pedagoget me te persosur qe kam hasur ne jeten time. tek shumica e nxenesve, ne vecanti tek une ai njeri la pas vete nje trashegimi te shkelqyeshme te kultivimit te gjuhes qe do me percjell gjat gjithe shtigjeve te jetes sime....

shume te fala

I.

Viktor
Senior Member
Senior Member

Mo, 20. Aug 2007, 23:40

alo

www.laphs.ch Naim Frasheri ne Zvicer

hm, po shof se paska problem faqja

po prap, problemi eshte se Prindet nuk dojn me Pagu, skan interes ose jan idiota, (mem fal po ashtu eshte), si qojn femijet ne shkoll, se arsimtari eshte i LDK`se ose me UCK``jen, .... e tash paramendoje qfar probleme ki me pas me ket njeri, moltivimi jon eshte femija, dhe arsimi... ski Chance si shqiptar privat, i duhet ndim e stetit svizran ose ndim kantonale.

Svizra duhet te realisoj, se kjo perkrahje eshte edhe nji intigrim e shqiptarve ne shtetin svizran. besoj un...

Shqipetare

Mo, 03. Sep 2007, 22:56

Une mendoj se prindi luah nje role shume te redesishem sepse prindi ja meson femijes gjuhen dhe po nuk i foli prindi femija e haron gjuhen shqipe.
Kemi ketu shume te njohur qe jan shqipetare qe i kan lindur femijet ketu ne gjermani dhe nuk i kan folur shqip.Tani jan bere pishman se femijet nuk komunikojn dot me te afermit ne shqiperi.
Une kam lindur ne Shqiperi dhe erdha me 5 vjec ne gjermani (tani jam 17 vjece) dhe sado qe e kam mesuar shqipen atje, po mos te me kishin folur prindit per dite une do e kisha harruar gjuhen e nenes.
Probleme kam vetem me te shkruaren po i kam hyre para ca muajve sapo jam regjistrruar ne kete forum (mami me ka ndihmuar ne fillim shume ,tani e pyes vetem per ca fjal)dhe po ushtrohem ta mesoj mire.

Pershendetje Shqipetare
Me dogji malli moj nena ime...

ZaVraKja
Member

Do, 20. Sep 2007, 16:02

vetem 1 her kam kliku :D
^_^KuMaNoVaRe^_^

[DelFini]
Member

Mi, 03. Okt 2007, 22:29

ky votim osht dicka shum e kotë :)

Illyrian^Prince
Senior Member
Senior Member

Do, 04. Okt 2007, 13:20

wow Albania NR13!

Baton84

Do, 04. Okt 2007, 19:51

inspiration hat geschrieben::lol: Ja, voller Absicht.
Ich böses Mädchen!

Entschuldige Baton, dass du dich durch meinen Beitrag provoziert fühlst. :mrgreen:
Ein Forum ist ein diskussionsbereich, egal um was für ein Thema es sich handelt!

Edit: Më falni, sepse kam shkruar Gjermanisht dhe jo Shqip, siq është duher të shkruaj këtu. :oops:
du pööses pööses Mädchen du. :)

leyla
Member

Re: Pashaporte gjermane

Sa, 13. Okt 2007, 9:29

albagen hat geschrieben:Pershendetje te gjitheve

Kisha nje pyetje. E di se ky eshte forum per CH por ndoshta mund te dije ndonje pergjigjen qe kerkoj.
Kam bere kerkesen per pashaporte gjermane dhe po pres per Einbürgerungszusicherung.
Me pas duhet te shkoj ne shqiperi per te terhequr pashaporten shqiptare.
A e din ndonje se sa kohe duhet per te bere kete procedure dhe nese mund te fitoj kohe duke pergatitur ndonje dokument me pare.
Po me pas sa kohe duhet derisa te marr pashaporten gjermane?
Ju falenderoj geni
Megjithese jam me vonese ne krahasim me kohen qe e eke bere pyetje por po te jap nja dy sqarime pasi sapo e kam marre pashaporten vete ne gjermani.
Gjithsej procesi zgjat nje vjet e gjysem me te gjitha ketu e ne shqiperi, te pakten keshtu me shkoj mua.

Suksese

leyla
Member

Ju lutem te ma perktheni kete

Mi, 17. Okt 2007, 12:31

Der Bullige Angreifer hat die schwere Aufgabe der zerstörten Ruf des albanischen Fußballs auf St.Pauli wieder herzustellen. Hoffen wir für ihm (und für uns!) daß er kein zweiter Hütchenspieler von Kaliber des ausrangierten Brauereipferdes (X?) ist, der lieber Rosen in Kneipen verkaufen sollte, um seinen Lebensunterhalt zu bestreiten. :(

Armend

Mi, 17. Okt 2007, 13:09

leyla me plot respekt por ketu nuk esht thema per te perkthyr texte ...
Wandern, Strand oder Kultururlaub in Albanien ?

http://www.albanien-reisen.ch

Armend

Re: Ju lutem te ma perktheni kete

Mi, 17. Okt 2007, 13:14

leyla hat geschrieben:Der Bullige Angreifer hat die schwere Aufgabe der zerstörten Ruf des albanischen Fußballs auf St.Pauli wieder herzustellen. Hoffen wir für ihm (und für uns!) daß er kein zweiter Hütchenspieler von Kaliber des ausrangierten Brauereipferdes (X?) ist, der lieber Rosen in Kneipen verkaufen sollte, um seinen Lebensunterhalt zu bestreiten. :(
Sulmusi i madh ka pas detyren ta ndreqe emrin e futbollit te shqiptarve ne st.pauli.
Deshirojm per at dhe per ne qe nuk behet lojtar i rrugve me kaliber si nje kali i vjeter (X?) esht, qe aj ma mirë kishte shitur drandafila ne restauranta per te fituar pare !

leyla
Member

Mi, 17. Okt 2007, 13:54

Faleminderit shume Armend, por nje gje kisha qe e kerova ketu perkthimin pasi behej fjale ne shqip.

faleminderit dhe nje here
me respekt Leyla :) :)

Armend

Mi, 17. Okt 2007, 14:34

Kategoria per perkthime shqip-gjermanisht, gjermanisht-shqip apo edhe shqip-shqip eshte kjo:

Albanische Sprache

Erlernen der albanischen Sprache und Übersetzungen.

te pershendes githashtu dhe shpresoj qe te ndimonta pakes :D

Illyrian^Prince
Senior Member
Senior Member

Soni ne Eurovizion per Shqiperine?

Mi, 17. Okt 2007, 15:13

Duke qene se pak jave na ndajne nga finalja e “Festivalit te Kenges ne RTVSH” po mendoja se kush mund te jete pretendentja me e mire per te prezantuar kete vit Shqiperine ne “Festivalin Europian te Kenges”. Pavarsisht se lista imagjinare eshte e gjate,e ajo reale shume e shkurter,sipas UNA ,Shqiperine kete vit duhet ta prezantoj ne kete festival Soni.

Perse? Ok! Ajo ka te pergatitur fushaten publicitare per kete festival.Ne e dime shume mire nga eksperienca disavjecare,se RTVSH kur vjen puna per reklamimin e kenges ne vendet konkuruese eshte nje zero e madhe.Duke pasur parasysh se vjet kengetarja fituese e Eurovizion u akuzua se kenga qe kendoi kishte fragmente nga “Lutja” e Sonit,gjeja e pare qe do flitet ne gazeta e forume per perfaqsuesen shqiptare do jete pikerisht ky fakt.

Nese nuk me besoni shikoni klikimet e videove te Sonit ne YouTube. Sigurisht ajo duhet te kete edhe nje kenge cool per te arritur suksesin,por sinqerisht,nuk ka kengetare tjeter qe e ka “terrenin” kaq te gatshem sa Soni.Ne fund te fundit ajo eshte e talentuar,kendon shume mire drejtpersedrejtie…perse jo?Si mendoni?

http://www.youtube.com/watch?v=fpewWcbwu4s
http://www.youtube.com/watch?v=gDKJEx50MyM

Bleibt zu hoffen!!!

Soni ist der Hammer!

Zurück zu „Shqip“