Belifario hat geschrieben:Sa per te nderprere monologun e Princit, nuk mendoj se eshte koha e pershtatshme per "bashkim"! ka shume lloje bashkimi ate politik (qe na propogandon ketu ky princi) por ka edhe bashkim kuturor e njerzor dhe per mendimin tim ky i fundit duhet te qendroje ne rradhe te pare, ne pra ne shqiptaret e Shqiperise ju njohim shume pak ju shqiptarve te ish-jugosllavise dhe anasjelltas eshte shume me keq! Me e keqja eshte se sa me shume njihemi aq me shume nuk pelqehemi me njeri tjetrin, edhe mua vete se fundmi me deklaruan se fundmi ne kete forum si nje serb maqedonas apo sllav por jo shqiptar nga nje kosovare vetem per faktin qe nuk jam myslyman! dhe nga keto lloj kosovaresh te pakten ne forum kemi dy apo tre sojesh, duke patur parasysh se gjithsej nuk jane me shume se 4-5 kosovare qe shkruajne per te tilla tema ne kete forum dalim ne nje perqindje te madhe te kosovarve qe nuk e kane absolutisht idene se cfare eshte Shqiperia! reagimet pozitive kundra ketyre shkrimeve erdhen me se shumti nga shqiptaret e vertet (te Shqiperise ne kete rast)!
une mendoj se s'pari ne kemi nevoje per nje bashkim njerzor dhe kulturor pra se pari te njohim njeri tjetrin qe idiotesira te tilla (p.sh. s'ka shqiptar kristian!) te mos ndodhin me, kur njerzit bashkejetojne me njeri-tjetrin dhe njihen flasin gezohen dhe hidherohen sa bashku ky per mendimin tim eshte hapi i pare drejt bashkimit kombetar! Dhe ky hap tashme eshte duke u bere ka shume kosovare qe kane filluar te jetojne ne Shqiperi dhe anasjelltas, problemin me te madh e shoh tek ata qe nuk kane jetuar kurre ne trevat tona pra te emigrantet me "banim te perkoshem" jashte vendit! Shqiperia eshte vendi i shqiptarve POR edhe vendi i atyre qe flasin shqip! Neve ne Shqiperi jemi shume tolerant, e duam e ndihmojme njeri-tjetrin pa e pyetur a je myslyman apo kristian, a je me prejardhje shqiptare apo..... kineze! Neve shqiptaret e Shqiperise NUK KEMI NEVOJE per nacionalizmat e ish-jugosllavise, ne e pame shume mire fundin e nacionalizmave jugosllave!
Ne jemi nje komb dhe e kemi te drejten te bashkohem. Ne nuk flasim serbisht,maqedonisht,malazezisht apo greqisht por na flasim shqip. ne nuk e kemi kulturen serbe,maqedone,malazeze apo greke por shqiptare.
Shqiptaret e shqiperise duhen mashum te na vizitojne, bashkimi kulturor eshte ne "proces". Dhe ne prag te festimit te shpalljes te Pavarsis te s
Shqiperise para 100 Viteve ishin dhe shum shum shum kosovar dhe shqiptar jashta te shetit te sotem shqiptar.
Mendimet joserioze dhe banale nuk duhen te jene prioritet para bashkimit kombetar si politik,kulturor,ekonomik etj...
Une kurr nuk e kam permendur qe shqiptaret duhen me u perca ne fej. e kemi vetem nje fje, ajo eshte shqiptaria. as ne Zvicer nuk e ke vetem nje fej, vetem nje dialekt, vetem nje tradit...
ka ardh koha me u bashku, sille qysh dush ne jemi nje komb, me i hek kufit ne kok dhe ne tok! un nuk kerkoj mashum prej juve qe te respektoni mendimin tem per bashkimin e kombit.