Nuk ke pse ta marresh personalisht eshte thjesht nje debat ku secili mund te shpreh mendimin e tij.
Une vet nuk identifikohem me shqiptaret e trojeve te tjera 100%. Ama mua me duket kontradiktore kur disa nga ne i shohin ata si me percmin duke i thene qe ata nuk jane shqiptare te vertete nga ana tjeter ama ne me veprimet qe bejme nuk e cmojme vet shqiptarizmin.
1. Te shumica e emigranteve te shqiperise qe kam takuar nuk ka qene per asnjerin e rendsishme qe ata ose femijet e tyre te martohen me shqiptare. Kete gje ata e kane treguar me sjelljen e tyre nuk eshte se kam mbajtur une sondazh.
2. Ska rendsi a jane femra a meshkuj. Eshte gabim per te dy palet. Justifikimi jot qe burrat dhe grate bejne me te miren per jeten e tyre eshte i pergjithshem. Kete justifikim mund ta perdori secili per cdo veprim. Secili ka jeten e vet po secili ka dhe mendimin e vet. Dhe mendimi im eshte ky nuk eshte me e mire ne jete per keto gra ti lepihen kombesive te tjera dhe nuk eshte me e keqja ne jete te marrin nje shqiptar. Ky fenomen ka acaruar dhe emigrante te tjere shqiptar sidomos ne itali. Po flas me shume per femrat se kete lloj lepirje e kam vene me shume re te ato se sa te meshkujt po po te jene dhe meshkujt ashtu dhe ata gabim e kane.
3. Une vet si kam fituar letrat duke u martuar. Po dhe po te ishte ashtu eshte nje ndryshim kur martohem me nje goce te re per te ndenjur ne gjermani apo kur martohem me nje plak serb ose maqedonas per te jetuar ne fshatrat e kosoves, serbise ose maqedonise, vende qe jane te tera per ibret. Atehere une do preferoja te rrija me mire ne shqiperi. Po sic duket per disa katunare nga shkodra qe vriten per nder dhe jetojne nga frika e hakmarrjes ne arrest shtepiak ose i fusin plumbin nje femre jo te virgjer nderi ne keto gjera nuk luka rol. Ata ja prezantojme sakateve serb femrat sikur te jene mall vitrine.
Servilizmi jone ndaj te huajve nuk ka kufi.
Ka disa raste si pershembull pritja e xhorxh bushit si hero kur ai pothuajse ne gjithe vendet e botes u prit me demostrata. Po po ti tregoj te gjitha nuk do mbaroj as sot ne darke me komentin.
Cdo popull ka gabimet e veta dhe keto jane per mendimin tim tonat. Mund te flasim edhe per kosovaret. Nje nga te metat e tyre eshte qe ata e ndjekin Berishen sikur te jete Jezusi po kjo eshte nje teme tjeter.
Edhe se ne shume gjera nuk e ndaj mendimin me Alketin. Fatkeqsisht ai ka ne nje gje te drejte. Shqiptarve te shqiperise si pasoje e izolimin komunist i kane ardhur deri ne maje te hundes parullat patriotike dhe nuk e kane aq te forte ndjenjen e patriotizmit meqe nuk i ka sjelle asgje.
Meqe je ne mosh edhe me i madh se une do ishte mire qe kur te komentoje ti lije jashte tekstit ofendimet. Ky eshte vetem thjesht nje debat qe secili mund te shprehe mendimin e tij duke u bazuar ne ate qe ka pare dhe perjetuar vete. Skemi pse ta marrim personalisht.
Diten e mire