So, 05. Apr 2009, 18:36
@ Melisa,
manche spezialitäten die du geschrieben hast, sind für uns genauso bekannt, nur anders gennant (dhe ne i njohim këto specialitete, vetëm se ndryshon mënyra e të quajturit).
lakna me mish = Lakër me mish
Petla = Petlla
Sarma mit Lakna = Lakër e mbushme me oriz ose mish të grirë
Sarma mit Weinblattfüllung = Japrak (gjethe rrushi të mbushura me oriz ose me mish të grirë)
Çorbë me uthull me qep etj.
Pasul = Gjellë me fasule ose groshë, variacione të ndryshme dhe për "byrek" ose "petanik" si i thonë nga Korça
gefüllte Paprika = Speca të mbushur me oriz ose me mish të grirë
oris me mish = Oriz me mish në variacione të ndryshme...
Koha s'vjen pas teje, ti hiq pas kohese!
Naim Frasheri