Topolino
Danke für die vielen Übersetzungen!
Danke für die vielen Übersetzungen!

Di, 25. Dez 2007, 14:26

lumturija
besimi
shendeti
Gjaku i shqipes nuk hup kurre, ai gjake mbetet ne flamur.

Visarja
Senior Member
Senior Member

Re: Cilat janë 3 gjërat më kryesore për njeriun?

Mi, 02. Jan 2008, 23:55

Fati hat geschrieben:Personalisht mendoj se 3 gjëra më kryesore janë :

1. Dashuria

2. Sinqeriteti
dhe
3. shendeti

Per mua personalisht jan 3 gjerat me kryesore ne jete:

1. Prinderit e mi dmth. Familja e ime

2. Shendeti

4. Paqja ne jete dhe ne tere boten

Arsyja?

1. nese e kam familjen time pran meje athere ndjehem shume e lumtur ne jete. Dhe kjo lumturi nuk zevensohet me asgje ne jete keshtu qe mundohem ta gezoj gjdo moment me prinderit e mi te dashur.

2. Shendet nese e ke shendetin i gje te gjitha ne jete, nese nuk e ke shendetin athere nuk te vyan as pasurija e botes.

3. Paqja, nese ka paqe ne bote athere do te kete edhe sinqeritet, respek dhe moral ne bote.

tung ju pershendes :wink:
Është bërë bota si laraska krijon fytyra me dy maska një dje, tjetër sot, nesër duket si robot...

Die Augen sind das Fenster zur Seele. ;-)

Sei du selbst die Veränderung, die du dir wünschst für diese Welt!!!

Magnet
Senior Member
Senior Member

Do, 03. Jan 2008, 0:29

Per mua 3 gjerat me kryesore jane:

1. Familja :arrow: sepse vetem familja mundet ta jep krahin...
2. Shendeti :arrow: nejse e ki shendetin e ki edhe punen...
3. Dashuria :arrow: Nje jete pa dashuri eshte nje jete pa kenaqesi, se gjithmone te mungon diçka...
Das Problem der albanischen Emigration ist nicht, dass viele Albaner ihre Heimat verlassen haben, dass Problem der albanischen Emigration ist, dass viele von ihnen ihre Heimat vergessen haben.

Visarja
Senior Member
Senior Member

Fr, 04. Jan 2008, 0:04

Dashuria është me të vertetë e nevojshme. Por ajo është per mua personalisht në kategoriejen familjare. Atij personit te cilit ja dhuroj dashurijen time bëhet pjesëtar i familjes time kështu që të dyat kombinohen më njëri tjetren.

Nje dashuri e vertet mundet vetem te jete e mire dhe e respektushme nese ma se pari kemi respekt ndaj familjes sone e andej mundemi me thane se jemi ne gjendje te dhurojm dashuri per dikend tjeter ndryshe jo..medoj se ne base te respektit per dikend lulezon nje dashuri e vertete.

tung ju përshëndes :)
Është bërë bota si laraska krijon fytyra me dy maska një dje, tjetër sot, nesër duket si robot...

kosova19
Member

Fr, 04. Jan 2008, 14:25

1.Friga ndaj All-llahut

2.Dituria

3.Morali

Krenare
Member

Sa, 05. Jan 2008, 15:13

1. Prioritetin me te larte sigurisht qe e ka Familja, sepse ne kohen me te veshtire ne jete, familja eshte e vetmja cila ta mbane anen, ajo te forcon ne ligeshtine me te thellte shpirtrore dhe lufton me ty krah per krah kur te shnderron jeta ne nje lufte te tmerrshme. Me kete mendim kam lindur, jam rritur, jetoj dhe do te vdes. Keshtu ka qene tradite ne familjen tone dhe do te trashegohet gjithashtu ne familjen time.

Siç e spjegoj Visarja, ashtu edhe une e konsideroj dashurine si pjese e familjes sime. Aj personi, cilit ja fali zemren, eshte i vetmi njeri ne kete bote, qe nuk i rrjedh gjaku ime neper trup, por per cilin jam megjithate ne gjendje ta la jeten. Perveç zemres, atij edhe se vetmi ja dhuroj krenarine time, e cila eshte e paprekshme per te tjeret; ja dhuroj pa e humbur vete, sepse e kam besimi ndaj tij aq te forte, se aj e mbron me jete, ndoshta e mbron me mire se sa mundem une...

2. Atdheu, djepi i krenarise shqiptare dhe gjakut trimeror. Nje njeri pa asnje ndjenje atdhetare ose kombetare eshte i humbur ne shpirt, eshte vetem nje trup pa identitet.

3. Shendeti, pasuria me e madhe per njeriun. Per mua me shume rendesi ka shendeti i njerezev qe i dashuroj se sa shendeti ime personale. Ashtu edhe Morali, vlera e arte e karakterit, sidomos per femrat shqiptare. Nuk mundem te them çka eshte me e rendesishme per mua, shendeti ose morali. Natyrisht se pa shendet nuk te vyen as morali, por ç`vlere ka shendeti kur e ke nje karakter te pamoralshem, pa respekt?

Siç jane kerkuar, i shenova vetem 3 gjera me kryesore per mua ne jete, por deshirova ta permendi edhe nje aspekt me rendesi shume te madhe:
Qetesia, sepse vetem kur e ndegjon njehere krismen me te madhe ne jete, e veneron se sa shume rendesi ka qetesia familjare, shpirtrore dhe jetesore per çdo njeri. Ne qetesi lulezon thelbi i lumturise dhe diturise, aty kerkohet pergjigjja e pytjes cilen askush nuk eshte ne gjendje ta jap dhe ne qetesi gjendet e verteta...

Visarja
Senior Member
Senior Member

Sa, 05. Jan 2008, 19:06

Krenare hat geschrieben:1. Prioritetin me te larte sigurisht qe e ka Familja, sepse ne kohen me te veshtire ne jete, familja eshte e vetmja cila ta mbane anen, ajo te forcon ne ligeshtine me te thellte shpirtrore dhe lufton me ty krah per krah kur te shnderron jeta ne nje lufte te tmerrshme. Me kete mendim kam lindur, jam rritur, jetoj dhe do te vdes. Keshtu ka qene tradite ne familjen tone dhe do te trashegohet gjithashtu ne familjen time.

Siç e spjegoj Visarja, ashtu edhe une e konsideroj dashurine si pjese e familjes sime. Aj personi, cilit ja fali zemren, eshte i vetmi njeri ne kete bote, qe nuk i rrjedh gjaku ime neper trup, por per cilin jam megjithate ne gjendje ta la jeten. Perveç zemres, atij edhe se vetmi ja dhuroj krenarine time, e cila eshte e paprekshme per te tjeret; ja dhuroj pa e humbur vete, sepse e kam besimi ndaj tij aq te forte, se aj e mbron me jete, ndoshta e mbron me mire se sa mundem une...

2. Atdheu, djepi i krenarise shqiptare dhe gjakut trimeror. Nje njeri pa asnje ndjenje atdhetare ose kombetare eshte i humbur ne shpirt, eshte vetem nje trup pa identitet.

3. Shendeti, pasuria me e madhe per njeriun. Per mua me shume rendesi ka shendeti i njerezev qe i dashuroj se sa shendeti ime personale. Ashtu edhe Morali, vlera e arte e karakterit, sidomos per femrat shqiptare. Nuk mundem te them çka eshte me e rendesishme per mua, shendeti ose morali. Natyrisht se pa shendet nuk te vyen as morali, por ç`vlere ka shendeti kur e ke nje karakter te pamoralshem, pa respekt?

Siç jane kerkuar, i shenova vetem 3 gjera me kryesore per mua ne jete, por deshirova ta permendi edhe nje aspekt me rendesi shume te madhe:
Qetesia, sepse vetem kur e ndegjon njehere krismen me te madhe ne jete, e veneron se sa shume rendesi ka qetesia familjare, shpirtrore dhe jetesore per çdo njeri. Ne qetesi lulezon thelbi i lumturise dhe diturise, aty kerkohet pergjigjja e pytjes cilen askush nuk eshte ne gjendje ta jap dhe ne qetesi gjendet e verteta...

mirembrama Krenare te pershendes :)

mire se erdhe ne Forum shpresoj se dote te kesh qashte te kendshme.

tung klm

Krenare
Member

Sa, 05. Jan 2008, 20:26

Mirembrema Visarja,

faleminderit per mirepritje. Sigurisht qe do te kem qashte te kendshme ne nje forum i tille. :)

Te pershendes,
Krenare

altruisti
Senior Member
Senior Member

Sa, 22. Mär 2008, 23:56

Mendoj se ne kohen e tanishme kur dinamika e jetes eshte marramendese dhe kur njerzimi gjate gjithe kohes flet per globalizimin, per mua kane rendesi keto 3 prioritete, ndonese do te kisha vequar me shume:
1. Identiteti (qe nenkupton identitetin ne radhe te pare njerzor - që të dallon nga qenjet tjera ne çdo aspekt, nacional - qe te ben te çmosh vlerat kombetare, gjuhesore, tradicionale, personal - që të dallon dhe qe bën qe ti te e gjesh veten ne shoqerine ku ti jeton.
2. Sinqeriteti ndaj vetes dhe te tjerve qe te rrethojne kudo qe ti te jesh
3. Dashuria e besnikria ndaj njerzve dhe gjerave tjera me te aferta qe ti je i lidhur emocionalisht e shpirterisht.
Wer den Weg der Wahrheit geht, stolpert nicht

Windfee
Member

Fr, 11. Apr 2008, 11:18

Kjo pyetje është çështje individuale. Secili ka vetëdijën e vetë dhe duhet të dijë vetë se çka është për të esenciale në jetë. Unë mund të them se çfarë është për MUA kryesore. Pyetja se çfarë është kryesore për NJERIUN është pyetje që tejkalon kompetencën time.

Për mua janë këto 3 gjërat më kryesore për MUA:

1. shëndeti
2. dashuria (që përfshinë aftësinë time të dua dhe të jem e aftë të e tregoj me vepër. Dashuria ndaj jetës, dashuria ndaj familjës, dashuria dhe respekti ndaj vetvetës)
3. aftësia të bëj një kontribut për të mirën gjatë jetës sime

Lenore
Member

Mi, 14. Mai 2008, 11:32

ka shume gjana qe i duhen njeriut ta ndije veten te lumtur. 3 kryesoret nga to do ishin :

1.Shendeti, sepse pa te nuk mund te arrijme asgje
2.Dashuria, sepse pa te njeriu do ndihej i zbrazet(por ndodh qe shpesh jetojme pa te..)
3.Puna, apo profesioni i deshiruar qe na sjell sukses,dhe na ploteson..

si dhe shume gjera tjera....qe per ti arritur duhet pune,por edhe pak FAT.

Zurück zu „Shqip“