Mirdita tanve
E kam nje pytje, si shkruhet emri jem ne gramtiken Shqip, Vaxhid a Vagjid?
Baben e kam nga kosova dhe aj e shkrun me GJ, nanen nga Maqedonia dhe aja e shkrun me XH.
tung nje here
und do te shruaja emrin tend: Vaxhit.egnatia hat geschrieben:Mirëmbrëma Vaxhid
Unë mendoj se, Vaxhid me xh, tingëllon më mirë nga ana gramatikore.
Si e kanë shkruar prindërit në fillim? Po ty si të pëlqen? Të dyja shkronjat janë për gjuhën dialektore.
Përshëndetje egnatia
vaxhit, po kajstile e shkrujta me t ne fun. kjo sdo me thone, qe ti emnin ton nuk munesh me e shkrue me d ne fun.vaxhid hat geschrieben:Shum faliminder Egnatia!
harabeli, a me kajst e shkrujte Vaxhid me "t" ne fund?
flm per pershendetjen:egnatia hat geschrieben:harabeli jam përsëri egnatia
Kam një pyetje me përshëndetjen. Ç´farë do të thotë Tung? Mos është shkurtimi i fjalës Tungjatjeta?
ha ha ha, bile as faleminderit spo me thu qe t'msova qysh mi shrujt emnin tond drejt... eiiivaxhid hat geschrieben:opa, qillova te ni "besser wisser" hahahaha
hallo,egnatia hat geschrieben:Si mendoni ju, a mund të zëvendësohen fjalët e marra nga gjuhët e huaja, ose të mbetura nga turqishtja, italishtja etj, me fjalë në gjuhën shqipe? Dihet, se shumica e fjalëve kanë marrë një kuptim leksikor dhe fonetik në gjuhën shqipe, pra, i janë përshtatur asaj plotësisht! Ju lutem sillni shembuj konkretë dhe diskutoni me argumente duke respektuar njeri-tjetrin! Faleminderit!